Първо, в България сме свикнали да не уважаваме това, което имаме като потенциал. Държавата се отнесе по един изключително некоректен начин към един достоен служител като Станимир Флоров.

Така тази сутрин по Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че и той е бил за това Станимир Флоров да оглави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", по-популярна като ДАИ. В единствения си коментар по темата "ДАИ" транспортният министър Ивайло Московски каза, че той е искал да назначат Флоров, а не Цветелин Цветанов, който беше уличен като подкупен.

Бившият шеф на ГДБОП от Цветаново време Флоров също беше разследван за подкуп, като производството срещу него бе образувано, когато течаха и няколкото дела срещу Цветанов - веднага след падането на ГЕРБ от власт през 2013 г. Тогава прокуратурата се задейства автоматично по стар анонимен сигнал за евентуални подкупи на ексшефа на антимафиотите.

По-късно Цветанов бе викан да свидетелства по случая "Флоров" и обратното - Флоров подкрепи шефа си с показания по делото срещу него за кечърите. След като късметът на Цветан Цветанов със съдебната система рязко се преобърна и бе оправдан по 3 дела, в началото на 2016 г. се разбра, че прокуратурата е прекратила и досъдебното производство срещу Станимир Флоров. 

Срещу идеята бившият антимафиот да оглави ДАИ е била вътрешната министърка Румяна Бъчварова, съобщи пред Нова тв днес Цветанов, като малко преди това отрече той да има конфликт със сегашната МВР шефка.

Разбрах впоследствие, когато стана дебатът, че не трябва да е Станимир Флоров. Знам, че г-жа Бъчварова е била против поставянето на Станимир Флоров начело на тази агенция. Решението се взима колективно от МС”, допълни Цветанов.

На въпрос дали иска отново да е вътрешен министър, Цветанов отрече, не му харесвала сегашната ситуация в МВР.

По повод предстоящите президентски избори той единствено заяви днес, че с Бойко Борисов няма да са сред кандидатите.

Тази тема, както е казал и нашият председател, ще бъде дискутирана май-юни. Това, което към настоящия момент мога да заявя: както и премиерът, така също и аз не се разглеждаме като възможни кандидати, декларира Цветанов.