Джулай спортинг. Така можем да определим уикенда на 9-10 юли. Със сигурност - най-спортният тази година. А и не само. Ако харесвате истинския спорт, направете необходимото да имате телевизор под ръка на 9-10 юли. Или мобилни устройства с интернет и всичко останало.

Някои вече се досещат какво ни чака в тези дни. Вчера една новина за очакван боксов мач още повече утежни положението. Ето кратък преглед на събитията, с които трябва да се съобразите, ако сте в отпуск на море или на вилата.

9 юли, събота

Женският финал на “Уимбълдън”

Ще успее ли Серина Уилямс да спечели седма титла край Лондон - туй е въпросът? И под кой номер би бил този неин трофей в Големия шлем? Има един рекорд, към който американката никак не е безразлична - на Щефи Граф. Германката притежава 22 титли в Шлема, а Серина е с 21.

На “Ролан Гарос” тя има възможност да изравни постижението и след това тревата на “Уимбълдън” ще придобие за нея още по-голямо значение. Формата й от началото на сезона обаче никак не е добра. Водачката в световната ранглиста загуби финала в Австралия и оттогава не се представя добре.

Квалификацията за Гран При на Великобритания във Формула 1

Феновете на най-популярната автомобилна надпревара ще си гледат квалификацията и няма да се трогнат много от другите събития, които са по-значими в този ден.

Фюри vs Кличко, реванш за световната титла по бокс в тежка категория

Всъщност в нощта на събота срещу неделя ще се разиграят три пояса, а оттам и толкова световни титли в “Манчестър Арена”. Загуба за Кличко може да означава и фактическия край на една велика кариера. А Циганския крал ще се бие в родния си град - още една причина да докаже, че триумфът в края на миналата година срещу украинеца не е случаен.

Мачът бе насрочен вчера и мнозина се запитаха защо в 20-хилядна зала, а не на 50-60-70-хиляден стадион. Една от причините е точно тази - след като ще се играе на 9-10 юли, двубоят има сериозна конкуренция. Колкото и да е велик.

10 юли, неделя

Формула 1, Гран При на Великобритания на пистата “Силвърстоун”

Почти винаги вълнуващо състезание. Люис Хамилтън ще се надява на трета поредна победа у дома. Тя може да се окаже много важна, тъй като ще е в средата на сезона, започнал лошо за световния шампион.

Мъжкият финал на “Уимбълдън”

Може ли Новак Джокович да спечели за трети пореден път в “Ол Инглънд Клъб” и общо четвърти? На този етап изглежда, че няма кой да го спре и това да се превърне в паметен сезон за Ноле. А на “Уимбълдън” се надяваме и за българска следа в най-горещите спортни дни за 2016-а. Григор Димитров и Цветана Пиронкова имат по един полуфинал в турнира - най-доброто им класиране в Големия шлем.

Финал на “Евро 2016” по футбол

Френският десерт. Времената са такива, че най-важното след последния съдийски сигнал е всичко да е минало мирно и тихо по френските терени. И на 10 юли - на "Стад дьо Франс" в предградието "Сен Дени", където отекнаха два взрива през миналата година. А колкото до футбола, може ли Испания да триумфира за трети път поред? Трудна работа. Като фаворити се сочат домакините и Германия, но може и да има изненади.

След 10-и имате към три седмици отдих от голям спорт преди олимпиадата в Рио де Жанейро. А през август ще се завърнат футболните първенства, евротурнирите също ще са набрали скорост.