Парламентът ще стартира за пореден път процедура по избор на нови членове на Комисията за защита на конкуренцията. Това ще стане другата седмица на заседаниеото на икономическата комисия, научи Клуб Z. Процедурата ще влезе в пленарната зала след две седмици. След това ще тече срок за номинации на кандидати.

КЗК ИМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ... КОНКУРЕНЦИЯ

Днес правната комисия ще приеме решение за отмяна на последното решение, с което подобна процедура стартира в края на февруари. Проектите за подобно решение са два - на депутата от Реформаторския блок Петър Славов и на Делян Добрев (ГЕРБ). 

Тази процедура обаче на практика бе прекратена, след като номинираният от ГЕРБ за шеф на КЗК Росен Желязков оттегли кандидатурата си в началото на март.

РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ ОТТЕГЛИ КАНДИДАТУРАТА СИ ЗА ШЕФ НА КЗК

Мотивите на Желязков бяха, че не иска да има спекулации, че изборът му е политизиран, че победата за него ще е служебна, защото се състезава сам със себе си. Подобни критики се чуха преди това от депутати от Реформаторския блок. По времето на първия кабинет на Борисов Желязков бе главен секретар на Министерския съвет.

Изборът на КЗК бе един от поводите за сериозно напрежение между ГЕРБ и ДСБ.

БОРИСОВ ОБВИНИ КЪНЕВ В "ДОЛНА ПОЛИТИКА" И "МАЙМУНДЖУЛЪЦИ" ПО ПОВОД КЗК

Премиерът Бойко Борисов упрекна Радан Кънев, че води "долна политика". От своя страна Кънев заяви, че има договорки между ГЕРБ и ДПС за КЗК.

РАДАН КЪНЕВ: ПРЕДУПРЕДИХ ГЕРБ, ЧЕ ДОГОВОРКАТА ИМ С ДПС ЗА КЗК ЩЕ ЛЪСНЕ