За пръв път в своята кариера Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите „Мастър1000” в Рим. Преди минути първата ни ракета победи хърватина Иво Карлович с 2-0 сета (7-6(3), 6-4). Това бе втори официален мач между българина и 211-сантиметровия хърватин, като днес Гришо успя да си отмъсти за загубата от 2013 г.

Първоначалните очаквания, днешната среща да се превърне в  истинска престрелка от начални удари, напълно се оправдаха. Исполинът от Хърватия залагаше изцяло на най-силното си оръжие – бомбен сервис, но само с един елемент, макар и силен. няма как да се противопоставиш на тенисист от класата на Григор. Българинът изцяло превъзхождаше опонента си в разиграванията и напълно резонно се поздрави с крайната победа.

Освен място на осминафиналите, днешният успех гарантира на Гришо и 7,555 евро от наградния фонд, както и 90 точки за ранглистата. Димитров ще добави само 45 към актива си, тъй като имаше да защитава 45 от миналата година. Следващият съперник на най-добрия ни тенисист ще бъде победителя от двубоя между Дмитрий Турсунов и Томаш Бердих