80-годишната Мелиса Анд Шепърд лови самотни мъже в сайтове за запознанства, използвайки фалшива самоличност.

Сладкодумната старица, позната още като "Черната вдовица" в продължение на години е използвала Интернет като средство за намиране на поредната си интимна половинка. В някои случаи само ги е ограбвала, но в други ги е и убивала, съобщава Гардиън.

Криминалното досие на Шепърд започва още от далечната 1990г., когато убива втория си съпруг- Гордън Стюарт, като го упоява и прегазва с колата си два пъти. През 2002г. убива и третият си съпруг, с когото се запознава също в сайт за запознанства. След смъртта му тя получава огромна парична сума. 

Случайно или не, 84- годишният Алекс Стратегос, който също е един от потърпевшите, съобщава че когато с Шепърд са се запознали в началото била много мила, "класна дама", но в края на връзката им го праща в болница и му краде 20 000 долара от сметката.

Последната присъда на Мелиса Анд Шепърд, която излежава в затвора е в периода от 2 години и 9 месеца, защото тайно е тровила последния си партньор Фред Уийкс, слагайки в продължение на седмици успокоителни в кафето му.

 „Тя е много добра актриса. Успяваше да ме заблуждава дълго време, разказвайки ми своите лъжливи истории", разказва Уийкс.

Шепърд първоначално е обвинена за опит за убийство, но в последствие обвинението е смекчено и е осъдена само за притежанието на вредни вещества.

Този понеделник "Черната вдовица" отново беше арестувана, заради нарушаване на условията на освобождаването си, тъй като не е изпълнила условията си на лизинг за използването на Интернет в библиотеката в Хелифакс, Нова Скотия.