Въпреки че Народното събрание е във ваканция за евровота, това не пречи в сградата да продължават да се вихрят скандали.

Със заповед на председателя на парламента Михаил Миков се отнема една от трите стаи на ГЕРБ в Народното събрание, обясниха депутати от ГЕРБ, които свикаха импровизирана пресконференция пред запечатаната врата. Разпоредбата е с дата 13 март, но бившите упраляващи не я били получили. В заповедта е записано, че преразпределението на стаите се прави за по-добро и максимално използване на ограниченото място в сградата. В нея се определя и срок от 5 дни за освобождаването на стаите. Освен ГЕРБ, решението засяга и "Атака", която също губи една от стаите си.

"Патронът на вратата е сменен и не можем да я отключим, а вътре имаме документи", каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

Според него запечатването на стаята, която бе ползвана и като личен офис на Бойко Борисов, няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие.

"За какво по-добро разпределение на мястото в парламента става дума, след като един депутат от "Атака" ползва 4 квадратни метра докато един наш  - 1,26 кв. м", възмути се Велчев.

Експремиерът Бойко Борисов не отиде в парламента, но пусна гневен статус във фейсбук:

"Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ. Той знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори. Днес той е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката. С този си акт Михаил Миков показва безсилие, злоба и страх. Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента."

От пресцентъра на Народното събрание обаче уточниха, че няма решение как ще се използват двете освободени стаи. Според правилника на институцията заради ограниченото място в историческата сграда право на собствени кабинети в нея имат само председателя и зам.-председателите на Народното събрание. Партийните шефове също си имат отделни стаи, но те са в бившия Партиен дом.