Слуховете вече са потвърдени: часове преди Guns N' Roses да се завърнат триумфално отново заедно на сцената на фестивала „Коачела“ в Калифорния, AC/DC официално обявиха, че Аксел Роуз ще се присъедини към групата като вокал за довършване на турнето Rock or Bust, съобщи списание Rolling Stone.

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ: GUNS N' ROSES ЗАБИХА ЗАЕДНО НА 1 АПРИЛ

"AC/DC ще възобновят турнето Rock Or Bust заедно с вокала Аксел Роуз“, обяви групата в събота. Роуз ще замести дългогодишния вокалист на AC/DC Брайън Джонсън, който бе принуден изненадващо да прекрати турнето на групата заради риск от „тотална загуба на слуха“.

Членовете на групата AC/DC искат да благодарят на Брайън Джонсън за приноса и отдадеността му към групата през годините. Пожелаваме му всичко най-добро с проблемите със слуха и успех в бъдещите начинания“, обяви групата.

Разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Браян да прекрати участието си в турнето, за да спаси слуха си. Сега целта ни е да довършим турнето и да изпълним ангажиментите си към всички, които са ни подкрепяли през годините. Щастливи сме, че Аксел Роуз любезно предложи помощта си“.

ГЛУХ ЛИ Е БРАЙЪН ДЖОНСЪН, ИЛИ ВИКА, НО В AC/DC НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ

Турнето на AC/DC продължава отново в Европа на 7 май в Лисабон и ще приключи на 12 юни в Орхус, Дания. Веднага след това Аксел Роуз започва и дългоочакваното турне на Guns N' Roses.

Ето датите и местата, където може да видите Аксел Роуз начело на AC/DC:

7 май – Лисабон, Португалия

10 май – Севиля, Испания

13 май – Марсилия, Франция

16 май – Верхтер, Белгия

19 май – Виена, Австрия

22 май – Прага, Чехия

26 май – Хамбург, Германия

29 май – Берн, Швейцария

1 юни - Лайпциг, Германия

4 юни – Лондон, Великобритания

9 юни – Манчестър, Великобритания

12 юни – Орхус, Дания