Нико Розберг продължава да ниже победи във Формула 1. Пилотът на "Мерцедес" пресече финала първи в Шанхай за Гран При на Китай. Това е трети пореден триумф за германеца от началото на сезона и общо шести, ако се броят последните три старта за 2015-а.

Втори се нареди Себастиан Фетел ("Ферари"), а трети - руснакът Данил Квят ("Ред Бул"). Той за втори път в кариерата си стъпи на подиума.

Състезанието ще се запомни с няколко катастрофи, започнали още от старта. Лидерът Розберг не тръгна по най-добрия начин и бе изпреварен от Даниел Рикардо ("Ред Бул"). Междувременно последният на решетката Люис Хамилтън получи удар и предното му крило се откачи, като се наложи влизане в бокса. За същото оттам мина и Кими Райконен ("Ферари") - заради сблъсък със съотборника си Фетел.

Имаше и други контакти между болиди. На четвъртата обиколка Рикардо спука гума, а на пистата излезе кола за сигурност. До края Нико Розберг не изпусна първото място, а всичко интересно се случваше зад него.

В крайна сметка австралиецът Рикардо завърши четвърти, петото място е за Райконен, а шестото - за Фелипе Маса ("Уилямс").

Много силно състезание направи Фетел, който в един момент беше 10-и заради злощастния старт на двете "ферарита", но стигна до подиума. Люис Хамилтън поне взе точки - той се добра до седмото място. В края световният шампион се бореше за влизане в петицата, но бе изпреварен атрактивно от Райконен, а Фелипе Маса удържа атаката му.

Поредно лошо състезание за Хамилтън, но "Мерцедес" продължава да е номер 1. Фетел пък се извини по радиото на Райконен и на целия отбор заради сблъсъка със съекипника си. Той обясни, че е бил принуден да удари финландеца заради връхлетелия Данил Квят.

На 1 май следва състезанието за Гран При на Русия в Сочи - първо в Европа за годината. По традиция там се очаква да присъства Владимир Путин, близък приятел на боса на състезанието Бърни Екълстоун.