"Корупцията дори да е малък проблем става винаги голям".

Това заяви пред бТВ премиерът Бойко Борисов. За пореден път той изтъкна, че всеки, който се опита да пипа държавните пари ще бъде санкциониран и наказан.

"Това, което ставаше последните 20 години не може да става сега", категоричен е Борисов.

Премиерът каза още, че правителството, прокуратурата и службите и всички разследващи органи са много амбицирани да сложат ред в държавата.

РЕЦИТАЛЪТ... ИЛИ КАКВО КАЗА БОРИСОВ НА СВОИТЕ. И НА ВСИЧКИ

Той даде за пример разкритията в ДАИ, Фонд "Земеделие, Държавната агенция за бежанците. Много хора вече съдействали като защитени свидетели.

Борисов коментира и срещите, които има всяка сряда с главния прокурор и фактът, че отстрани това изглежда сякаш Цацаров му се отчита.

"На срещите в сряда присъстват министри, началниците на служби, на данъчните, главния прокурор. Аз знам вашите юристи. Да бяха се стегнали те по времето на правителството на СДС, когато Косьо Самоковеца, Доктора вилнееха из България. Не виждам нищо страшно да се срещат премиера и главния прокурор. Първите големи резултати са огромните приходи, които дойдоха в бюджета. За това толкова пари се раздадоха", каза Борисов.

Борисов заяви, че Ивайло Московски, Николай Ненчев и Петър Москов няма да бъдат сменяни. Първите двама били съдействали за разкритията в техните министерства. За Москов той бил убеден, че не е направил нищо в ущърб на държавата по случая с бартера за ваксини в Турция. Борисов дори каза, че лично той е съдействал за този бартер. На настойчивите въпроси на Цветанка Ризова, защо най-силно пази Москов, премиерът отговори, че неговите (съпартиици б.р.)го били предали и затова той е застанал зад гърба му. 

БОРИСОВ КЪМ ГЕРБ: АКО ДОКОПАМ НЯКОГО ОТ ВАС - ПОЩАДА ЗА НИКОЙ НЯМА ДА ИМА!

"Аз не го слушам изобщо Радан Кънев. Ще си запуша ушите".

Това каза Борисов, когато му предложиха да чуят изказване на Радан Кънев от преди дни.

Очаквайте подробности!