"Седмицата на преговорите: Борисов снощи каза какъв договор са ми подготвили от Нова. Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура"

Това написа в профила си във Фейсбук карикатуристът Чавдар Николов. Той е публикувал и карикатура, която илюстрира течащите в момента преговори между него и Нова ТВ.

#КОИ УШИ БАЙРАКА? - ТОП 10 НА ЧАВДАР НИКОЛОВ

Вчера премиерът заяви, че по негова информация Николов има нов договор с месечна заплата за 4 700 лв. И коментира, че вероятно карикатуристът му е благодарен, защото му е направил реклама и тази заплата е по-голяма от неговата. Според Борисов дори е възможно Николов да започне да го рисува с коса.

Художникът бе освободен преди дни от Нова телевизия по странен начин, като изведнъж всичките му видео карикатури бяха изтрити от платформата за видео споделяне VBOX7 и от сайтовете на Нова и Вести.бг. След граждански натиск Нова телевизия бе принудена да отстъпи и предложи отново договор на Чавдар Николов, а всичките му карикатури бяха възстановени.

РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ: СВАЛЯНЕТО НА КАРИКАТУРИ Е ЦЕНЗУРА

Освобождаването на Николов стана, след като бе представена негова карикатура, в която Бойко Борисов се обвързва с т.нар. свински опашки, с които т.нар. граждански отряди връзват ръцете на бежанци, след като ги заловят по границата. Самият Борисов отрече да има нещо общо със случая и дори го определи като удар срещу него. Малко след това  главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел поднесе официално и публично извинение на Николов.