Комплексът "Камчия", който се намира в близост до Варна и е собственост на правителството на Москва, вече ще има собствена телевизия. Това става ясно от решение на СЕМ от края на януари. Стартът на телевизията бе обявен от Изпълнителния директор на комплекса "Камчия" Станка Шопова по време на вечерта на руската поезия, която се проведе в Генералното консулство на руската федерация във Варна, съобщи сайтът Offnews.

Пред Клуб Z шефът на СЕМ Мария Стоянова коментира, че става въпрос за "нещо като телевизонна радиоточка, която ще излъчва на територията на комплекса". Тя обясни, че дори когато става дума за телевизия в туристичекси комплекс или радио на търговска верига, разрешение за тяхната дейност се дава от СЕМ. Ако ТВ "Камчия" реши да излъчва програмата си извън комплекса, тя отново ще трябва да се обърне към СЕМ

В решението на Съвета е записано, че телевизията се задължава част от програмата й да е отделена за европейска продукция. ТВ "Камчия" ще се разпространява по кабел, ще има 18-часова програма (06.00 - 24.00), а изпълнителен директор на медията ще бъде именно Шопова.

Заявлението за регистрация на телевизията е подадено в СЕМ от компанията зад комплекса в Камчия - СОК "Камчия". Собственик на тази компания е град Москва чрез правителството на Москва.

Станка Шопова е един от най-близките хора на Тодор Живков и една от двете жени (другата е Дража Вълчева), към които още по времето на социализма се говореше, че Живков е проявявал слабост.

Двамата се запознават на прием за студентския празник 8 декември и танцуват заедно. Няколко дни по-късно неизвестната дотогава Станка Вангелова (тя се омъжва по-късно и приема фамилията Шопова) е издигната за секретар на ЦК на Комсомола. 

След смъртта на Людмила Живкова през 1981 г. Шопова става най-довереният човек на Живков. На 24 декември 1981 г. е издигната за първи секретар на Комсомола (ДКМС), а през 1986 г. става секретар на Градския комитет на БКП в София.

След падането на Живков от власт Шопова има общ бизнес с Добромир Гущеров, застраховател и по-късно депутат от БСП. Големият й удар е комплексът "Камчия", който се финансира от правителството на Москва, но Шопова движи бизнеса на оперативно ниво в България.

През феврурари в рамките на няколко дни правителството на Москва първо обяви, а после отмени аукцион за продажба на дружеството СОК "Камчия", в активите на които се намира едноименния спортно-оздравителен комплекс в България.

Комплексът, разположен на площ от 101,2 дка беше пуснат на търг с начална цена от 6,05 млрд. рубли - около €66 милиона. На територията му се намират хотелският комплекс "Лонгоз", детските оздравителни лагери "Радуга" и "Черноморский",  лечебно-диагностичния и балнеологически център "Здравец", учебният комплекс "Юрий Гагарин" и вилното селище "Пирин". В комплекса има около 600 стаи, като едновременно той може да посреща до 2000 гости целогодишно. Към него върви и достъп до плажна ивица с дължина от 700 метра.

Комплексът бе открит на 9 септември 2010 г. в присъствието на премиера Бойко Борисов и тогавашния московски кмет Юрий Лужков, който няколко дни по-късно бе свален от поста.