Депутатът и безнесмен от ДПС Делян Пеевски е продал своя дял от 18% в пловдивското предприятие за производство на консумативи за тютюневата индустрия "Юрий Гагарин", съобщи "Дневник".

Това показва съобщение за извънборсова сделка с акции на публичната компания, публикувана на сайта на инвестиционния посредник "Капман". Същата фирма извърши и сделките с дяловете на Пеевски и бизнесмена Едоардо Миролио в "Булгартабак Холдинг".

КАЗА ЛИ ПЕЕВСКИ СБОГОМ НА "БУЛГАРТАБАК"?

Според съобщението делът от 18%, който притежаваше компанията на Пеевски "НСН Инвестмънт", е бил продаден днес при цена от 38 лв. на акция - общо за 6,87 млн. лева. Купувачът ще стане известен следващата седмица при публикуване на бюлетина на Централния депозитар за сделките, при които се прехвърлят над 5% от капитала на публични компании.

Днес на борсата няма сделка с акции на "Юрий Гагарин", като за последно книжата са били продавани на 19 април при цена от 35,49 лв. за брой.

Придобиването от Пеевски на дела в "Юрий Гагарин" стана в началото на декември м.г. след като "НСН Инвестмънт" стана собственик на компанията "Комсо табако", която преди това го притежаваше. Цена на сделката не беше обявявана, но тогава пазарната стойност на дела беше около 8 млн. лева. 

СЕДМИЦАТА НА ПЕЕВСКИ: ПРИДОБИ "ЮРИЙ ГАГАРИН", ЧАКА МИЛИОНИ ОТ "ХЕМУС"