Григор Димитров плака, смя се, забавлява се и отговаря на въпроси за Никол Шерцингер на 21 април 2016 година  - денят, в който му бе връчено званието "Почетен гражданин на Хасково". Присъдено му бе още през най-успешната му година досега - 2014.

Димитров се разплака още при влизането си в новите кортове, които се стопанисват от клуба на неговия баща. Той получи почетния ключ на родния си град от председателката на общинския съвет Таня Захариева и картина на Иван Чаушев.

Събитието предизвика малка психоза в Хасково. Като никога за подобна проява имаше засилено полицейско присъствие, а улиците край кортовете бяза затворени. Там се стекоха поне 3000 души, желаещи поне да зърнат най-добрия ни тенисист.

След церемонията Димитров, придружен в България от своя треньор Франко Давин, тъй като двамата са на път за турнир в Истанбул, даде открит урок за малки тенисисти и доста се позабавлява.

Григор отрече да е късал с Никол Шерцингер, каквито слухове се появиха преди два дни.

"Това са лични неща, но ето, казвам: Не съм сингъл", отговори звездата на уточняващ въпрос за взаимоотношенията си с певицата.

"Добре дошла в къщи". Така Димитров би посрещнал Никол в Хасково. И се пошегува с репортер, че може пък да е водил в България някоя от звездните си приятелки.

"Хасково е родният ми град. И любимият. Винаги когато се връщам тук чувството е специално, а сега още повече. Това е моят дом. Монте Карло е място, на което пребивавам сега. Няма да забравя как си купих първия самолетен билет за чужбина с пенсиите на дядовците ми. Да, бих искал да опозная България. Никъде не съм бил. Например, ходи ми се на езерата", рече Димитров, видимо в добро настроение.

Той обяви, че приема критиките за липсата си от турнира в София в началото на годината и за неучастието си в националния отбор за "Купа Дейвис". 

"Това е мое решение, но програмата ми е много натоварена и се прави предварително. Не се сърдя на никого, че ме критикува", допълни Димитров.

Единственото, което не чете и пренебрегва, са писанията за личния му живот.

„Изцяло съм се отдал на играта, особено след промяната в отбора ми - с треньора. Това беше едно от най-важните неща за мен, да започна на чисто, да започна по начин, по който аз искам, допълни първата ни ракета. Олимпиадата е част от нашия план. Наистина много турнири ще се съберат, много пътувания, Канада, Щатите, Южна Америка... Така че това е най-важното - да продължа в същия дух, по време на тренировките, а в мачовете да се опитвам да прилагам моята си игра.“