В заключената стая на ГЕРБ в парламента се оказа, че се държат заложници... кафеварката на лидера Бойко Борисов и мотивите за вота на недоверие.

Освобождаването им бе тема на спор тази сутрин между зам.-шефа на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев и приятелят на сирийския режим от БСП - Страхил Ангелов.

Както Клуб Z писа, вчера лидерът на опозиционната партия се оплака във facebook, че със заповед на председателя на парламента Михаил Миков се отнема една от трите стаи на ГЕРБ в сградата на Народното събрание - тази, която Борисов ползваше като личен офис.

"Ако е харесал кафеварката, не е начинът чрез експроприация да я вземе", каза Главчев, изправен заедно с Ангелов пред запечатаната стая от сутрешния блок на бТВ. 

И използва включването на живо в ефир, за да "рекламира" партията си за предстоящия евровот като направи препратка към слогана й "България няма време за губене"

"Заради такива действия, България няма време за губене", посочи Главчев и уточни, че въпросните действия използвали "аргумента на лепенките".

На свой ред пък Страхил Ангелов се ангажира да се опита да отвори запечатаната врата, за да се върне кафеварката на Бойко Борисов. Що се отнася до заключените вътре мотиви за вота на недоверие, който ГЕРБ внася днес, червеният депутат се пошегува, че герберите би трябвало да си ги знаят. 

Стигна се и до намеци за предполагаеми пороци на Михаил Миков. Главчев посочи, че се надявал заповедта за запечатване на стаята да е била подписана от парламентарния шеф "на трезво".

Все още не е ясно за какво ще се използва отнетата от ГЕРБ стая. Според правилника на институцията заради ограниченото място в историческата сграда, право на собствени кабинети в нея имат само председателя и зам.-председателите на Народното събрание. Партийните шефове също си имат отделни стаи, но те са в бившия Партиен дом.

Въпреки заключените мотиви, очаква се днес ГЕРБ да внесе четвъртия поред вот на недоверие. Този път на тема "Енергетика".