"Манчестър Юнайтед" e на финал в най-стария футболен турнир в света - за Купата на Футболната асоциация на Англия. "Червените дяволи" спечелиха с 2:1 срещу "Евертън" в полуфинал на "Уембли" с гол в добавеното време на французина Антони Марсиал. 

Арената в Лондон познава много драми, а тази е просто поредната. Алекс Фъргюсън не е вече треньор на "Юнайтед", но може би присъствието му на "Уембли" помогна магията в последните минути отново да помогне на клуба от "Олд Трафорд".

Маруан Фелайни откри резултата в 33-тата минута, а "Юнайтед" имаше отчетливо превъзходство преди почивката, въпреки че и "карамелите" пропуснаха голови ситуации, най-вече чрез Ромелу Лукаку, който нямаше ден днес.

"Евертън" реагира след антракта, установи контрол и започна да ниже възможности пред Давид де Хеа. В 56-ата минута съдията отсъди спорна дузпа за тима на Роберто Мартинес при съпрокосновение на Тим Фосу-Менса с Рос Баркли. Вратарят Де Хеа обаче реагира блестящо и изби топката при удара на Лукаку. Малко след това реферът не видя игра с ръка на Фил Джагиелка от "Евертън", който предотврати сигурен втори гол за "Юнайтед".

А това, което не успяха да сторят нападателите на "Евертън", направи с нескопосано отиграване защитникът Крис Смолинг в 75-ата - автогол и 1:1. Последваха нови опасни акции на "карамелите", пълният обрат висеше на косъм.

"Манчестър Юнайтед" обаче се вдигна на финален щурм и той даде резултат при хубава акция в третата минута на добавеното време, когато Марсиал и резервата Андер Ерера комбинираха с двойно подаване, извело 21-годишния французин на чиста позиция - 2:1.

"Юнайтед" на е бил на финал от 2005 г., когато загуби с дузпи от "Арсенал", а година по-рано спечели отличието за последен път с 3:0 срещу "Милуол". И двата сблъсъка се играха в Кардиф. Последният финал за Купата на Англия на манчестърци на "Уембли" е в далечната 1999 г. 

Другият полуфинал противопоставя "Кристъл Палас" и "Уотфорд". Финалът е на 21 май. На "Уембли", разбира се.