Превозвачите няма да блокират гръцката граница за великденските празници. Това стана ясно, след като премиерът съобщи благата вест в своя фейсбук профил.

"Няма да има блокада на границата с Гърция по Великден. Българските превозвачи ме увериха, че се отказват от обявените протести. С министъра на транспорта Ивайло Московски днес проведохме разговори с представители на транспортния и на туристическия бранш. Благодарих им за направения компромис и за проявеното разбиране, че трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците", пише Борисов.

Днес представители на транспортния бранш се срещнаха в Министерски съвет с Борисов и транспортния министър Ивайло Московски, за да бъдат разубедени да протестират по празниците.

ПРЕМИЕРЪТ ЩЕ УГОВАРЯ ПРЕВОЗВАЧИТЕ ДА НЕ БЛОКИРАТ ГРЪЦКАТА ГРАНИЦА

"До края на седмицата ще бъде изготвена съвместна декларация с призив към Гърция да не се допуска повече блокада на границата по какъвто и да е повод, в противен случай бизнесът и българските браншови организации ще отговорят реципрочно на действията им. Декларацията ще бъде връчена по официален път чрез посланика на Гърция", добавя премиерът.