Ще се женя и то за мъж, изненадващо обяви бившият US сенатор Харис Уофорд. Такива съобщения в наши дни вече има много. Но все пак сюрпризът е голям, защото Харис е на 90 години. А "съпругата" му е едва на 40. При това сенаторът вече е бил женен дълги години за красива дама, от която има трима сина. 

Цели 48 години Харис е прекарал неизменно с Клер, която издъхнала преди 20 години в ръцете му. "Не можех тогава да си представя, че отново ще се влюбя. Та аз вече бях на 70 години", пише сенаторът в "Ню Йорк таймс". Но ето че 20 години по-късно отново съм подчинен на любовната треска и съм готов да мина под венчилото, допълва той.

И виждам как животът ми ще мине под знака на две големи любовни афери. Едната с жена ми, която почина от левкемия, и другата с невероятния младеж Матю Шарлтън, който е 50 години по-млад от мен, допълва Уофорд. Той смята, че първата половина от живота му е преминала под знака на обикновения брак, но сега е щастлив и от предстоящия. Харис не се определя като хетеросексуален или като гей.

Всички, които го познават, разказват, че именно Клер е изиграла огромна роля в политическата му кариера. Тя е била двигателят той да се издига като демократ и да стане сенатор от Пенсилвания. Още като студент Харис е уаствал в президентската кампания на Джон Кенеди. След време е бил на работа при Бил Клинтън и сегашния държавен глава Барак Обама.

Харис Уофорд среща Матю преди 15 години и оттогава двамата са нераздлени. Бях голям песимист и мислех, че никога няма да сключим брак, но сега съм щастлив, че живея във времето, когато Върховният съд на САЩ разреши брачно съжителство и на гей двойки, разказва сенаторът. Защото важното е семейството да е достойно, както каза президентът Обама, допълва Уофорд. Базата на съвместното съжителство е любовта, а ние с Матю я имаме, обяснява той.