След като ЦИК свали предизборен клип на "Атака" заради насаждане на омраза, а съдът билбордовете на партийната телевизия "Алфа", Волен Сидеров получи трети шамар.

На последното си заседание Централната избирателна комисия взе решение да се спре излъчването на още едно филмче на националистите. Този път за агитация с дете - категорично забранена от няколко закона.

Клипчето се излъчваше по БНТ 1 и "Алфа" и представляваше различни хора, които благодарят на Сидеров и на партията за това, че са им помогнали. 

Сред тях е и момче, представено като Милен Георгиев от София. ЦИК е била сезирана от гражданин.

"При разглеждането на клипа може да се установи, че действително в него са използвани кадри с дете, което произнася думите "Да спечели изборите и да води България". От контекста става ясно, че думите се отнасят за Волен Сидеров, водач на кандидатската листа на ПП "Атака" в предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България. По време на тези кадри се появява текст, който гласи: "Милен Георгиев. Град София. За животоспасяващо лечение." Създава се впечатление, че става дума за дете, получило помощ от ПП "Атака" за лечението си, като не се указва характерът на помощта", констатират изборните експерти.

Използването на кадри с деца за предизборни цели противоречи на Закона за закрила на детето, на Изборния кодекс и на Закона за политическите партии. Решението подлежи на обжалване.

Според Закона за закрила на детето за това нарушение се налага глоба от 500 до 1000 лв. (за първо нарушение), и от 1000 до 2000 лв. - при повторно. Глобата по Изборен кодекс е от 200 до 2000 лв. Наказание по Закона за политическите партии пък няма.