Жълт код за бурен вятър е обявен за вторник, 26 април, за цялата страна, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките, съобщи радио "Дарик".

През нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и с него в страната ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно и дъждовно, но с понижението на температурите в западната част на Предбалкана и на отделни места във високите полета на Западна България дъждът за кратко ще премине в сняг.

Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, по морския бряг между 9 и 11 градуса, в София - около 2 градуса. 

Във вторник сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен.

През деня максималните температури ще достигнат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони - до 17 градуса, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, - между 7 и 10 градуса. В София температурата ще е около 10 градуса.