Нямам информация по някакъв начин Делян Пеевски да е променил нито намерението си, нито принадлежността си към ПГ на ДПС. Това каза депутатът от ДПС Четин Казак на въпрос дали Пеевски все още е депутат на ДПС. Той определи публикации, че депутатът се радграничавал или щял да ходи в ДОСТ като медийни спекулации.

Казак коментира и отказът на парламента да отмени уседналостта за европейските и местните избори.

"Днес българският парламент пропусна златния шанс да коригира едно недопустимо нарушение на Конституцията и на международните договори, касаещи правата на човека. ДПС се оказа само в усилията си да помогне на тези граждани отново да могат да гласуват на съответния вид избори. Някои иначе много гръмогласни бивши наши колеги вместо да стоят в пленарната зала, вместо да защитят правата на нашите сънародници в чужбина предпочитат да обикалят, да събират членска маса и да си гледат тяснопартийния интерес", заяви Казак.

Той визира бившия лидер на ДПС Лютви Местан, който е зает с регистрацията на новата си партия - ДОСТ

НАД 12 000 СЕ ЗАПИСАЛИ В ДОСТ ЗА НЯМА И СЕДМИЦА

Според Казак "ирационалният страх от ДПС и избирателите на ДПС" вече се е пренесъл в представителите на всички парламентарни групи.

Казак припомни, че от ДПС са призовали всички български граждани, независимо дали живеят в страната или в чужбина, да протестират срещу недопустимото погазване на техните права по отношение на избора в чужбина извън дипломатическите представителства. И обяви, че техният призив е бил чут.

"Видяхте как веднага управляващите предприеха стъпки в посока да се самокоригират", изтъкна той.

Запитан дали ДПС има нещо общо с протестите в страната срещу промените в кодекса Казак отговори отрицателно.