От днес до 25 септември т. г. в разписанието на БДЖ влизат два допълнителни бързи влака със задължителна резервация по направлението София-Варна-София. Композициите ще тръгват всеки петък от столицата към морската столица, а ще се връщат в неделя, обявиха от националния жп превозвач.

Влаковете ще минават през Горна Оряховица, а пускането им е заради повишеното търсене на транспортни услуги София и Варна в отпускарския сезон.

Извънредният бърз влак от столицата ще тръгва всеки петък от 14,15 часа и ще пристига във Варна в 21,25 часа. В обратното направление, в неделя, композицията ще потегля от морския град в 12,20 часа и ще пристига на Централна гара в 19,41 часа.

Новите влакове „Варна Уикенд” ще бъдат съставени от три второкласни вагона и един първокласен, уточняват от БДЖ.

Заради почивните дни за Великденските празници тези композиции ще се движат извънредно с ден по-рано за заминаване и с ден по-късно за отпътуване. Вместо в петък първият курс от столицата към Варна ще е още днес, а връщането ще е на 2 май (понеделник).

Заради предстоящите 4 почивни дни днес се очаква София да започне да се опразва още в ранните следобедни часове. Очакват са и задръствания на основните изходи на столицата.