Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия е призовала полския посланик в Москва, за да протестира срещу забраната руски рокери да влизат в Полша. Причината - заедно с тях са крайните националисти, ползващи се със симпатиите на руския президент Владимир Путин.

"Нощните вълци" искат да минат през Полша на път за Берлин заедно с останалите моторджии в памет на загиналите във Втората световна война.

Сергей Лавров, руският външен министър, обяви забраната за "цинична", зад която стои намерение за умишлено влошаване на отношенията между двете държави. Външното министерство пък казва в заявление, че решението на Варшава "се гаври с паметта на тези, убити в бой срещу фашизма".

Полша обяви, че действа в интерес на "опазването на обществения ред". Миналата година те забраниха влизането на подобен рокерски поход, но някои от байкърите преминаха границата. Правителството обяви това за умишлена провокация.

Лидерът на "Нощните вълци" Александър Залостанов отново обеща, че неговите моторджии ще вдигнат знамето на победата на 9 май в немската столица. 6000-километровия маршрут е през териториите на Беларус, Полша, Чехия, Словакия и Австрия. Групата националисти са с наложени санкции от САЩ заради подозрения, че са имали участие в анексирането на Крим през 2014 г, и че са помагали за вербуването на сепаратисти в източната част на Украйна.

Полша критикува действията на Русия в Украйна не само през последните години. Подкрепата на Оранжевата революция в Киев през 2004 г. бе първата стъпка към рязкото влошаване на полско-руските отношения. От тогава насам двете държави си налагат забрани и ограничения почти всяка година - плодове, игри "Монополи", рибни консерви.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Немат късмет, ако Бг-то им беше по пътя, автентично-десния костокок Даниелчо Митев щеше, в духа на дясната русофобия, да притича да им постеле червения килим.

Ели Попова

Ти вярваш ли си на това, което си написал. Даниел Митов знае много добре, как да разговаря дипломатично,дори и с страни като Русия .Не за първи път им се отказват прищевките, нека най сетне разберат т.н. славяски братя, че НЕ СМЕ ИМ РОДНИНИ.

роско

КОлкото ги пусна да прелетят към Сирия.......... Простак! Не го харесвам Митов особено, но не мога да му отрека последователната политика спрямо Раша. С нея съм съгласен.

В Русия казват, поляк не е националност поляк това е професия!

ПРОФЕСИЯ ПРОСТИТУТКА!

Особено рускините са направо професионалистки в най-древната си професия. До сега не съм чувал ебе се като полякина. Но най-редовно го чувам: Ебе се като рускиня.

роско

Па те за руснаците казват, че са само пиянки......... И не съм чувал нищо положително за ватенките. Рускините се ебат наред, ама едно време ни отнемаха точки и за това..... А за полякиня даваха....... Не ми се връзва с нищо този пост. Освен да е във възхвала на поляците - аз друго не намирам :-)

Гданск

Опазването на обществения ред за някои народи е цинизъм за Русия.Отново за руската агресия няма граници.Само санкции и визи за ватенките.

кк

Долни руски путиноиди.

анонимен

В Бг-то русофилите биха си смъкнали гащите от радост.Според прогнозите на голям-тур,по черноморието вече са го сторили в знак на благодарност,че ще бъдат уважени.

дебелян пеевский

Не знам за русофилите, но знам кой пусна червената комунистка Бокова да пасе за ООН - автентичните десни, членове на Европейската Ненамкваси Партия (ЕНП).

роско

Е ти сега от какво се оплакваш? Че не я издигнахте вие? Трупайте точки бе, пич, като не мине (няма да мине) - ще кажете - тя е на ГЕРП........ Хем е наша, ама те я издигнаха....... Я да беше Маяма Нолова - ухууууууууу.... Хем е руса, хем шавлива.... все щеше да намери аргументи..... Тая бабичка и в ЮНЕСКУ се издъни, никакви шансове няма, па е и грозна и не е руса....... И да го духат ГЕРП........ Онея пък (дясното ваше крило) ще обяснят, че това е на Орехчето предложение и все ще продължавате да си бъркате по комунистическите дупки. Явно ви прави кеф тая работа. А аз ви се радвам от страни....... на любовната ви игра :-)

Няма десни, няма леви - всеки си гледа интереса. АБВ заплашиха, че ще напуснат правителството, ако не подкрепят Бокова и останалите се уплашиха. Каква ирония на съдбата - Боковият баща забраняваше джаза като буржоазно явление и пращаше хора в лагерите заради слушане или свирене на джаз, а сега се обръща в гроба заради дъщеря си, организатор на фестивала. Тя каква е - лява ли, дясна ли? За пари и власт е всичко.

Лев гей

Вън ислямисти и путинисти от Европа.

Ели Попова

Царе са руските управници на провокации в всички бивши соц страни. ВСЕ ОЩЕ СИ МИСЛЯТ, ЩЕ СМЕ ИМ ГУБЕРНИИ. Полското правителство опзнава добре, с каква слава се ползват тези мотораджи, и е длъжна да защити безопастноста на поляците.Какво престъпно има в този акт, това е тяхно право, и задължение към гражданите си. Да си служат с подобна реторика стна обичайно, Не са разбрали, че НЯМА СССР И САТЕЛИТИТЕ И.Немският Канцлер Ангела Меркел уважи всички жертви , дали живота си за падането на фашизъма , по случей 70 годишнината, и отиде в Москва да се поклони. Нека те, руските управници, да направят това за Катовица. Защо те могат да убиват, и да не им се търси отговорност и покаяние пред жертвите, причинени от тях,нали имат претенции, че и те са се отърсили от червеният терор.Все някой им е крив, когато прекрачат дипломатическите граници, не били те ЦЕНИЦИТЕ, а Полкото решение .Познава ли човешката история случей, в който Кремл да се е извинил за нанесени щети на други държави, а продължават евковната си политика и анексират братски страни. С тази реторика, до никъкви добри отношения НЯМА да имат с другите страни.

дебелян пеевский

Полското правителство е същата шайка опортюнисти и корупционери каквото е кабинетът на Орбан в Унгария. В момента, в който им стане удобно, ще забравят за русофобията, за Качински, за 'безопасТността' на поляците и ще се наведат - въпрос на внос на ябълки и на безплатна ядрена енергетика ;)

...Дебелянка там няма русофили,а и руската пета колона била малка по подразбиране.

ники

Поляците трябва да организират избиване на вълци ,че са вредни.

Ulian

Да минат през Украйна тогава!

hi hi

Oправи ми настроението!хи хи

Те и от там ще минат, но с Т90.

анонимен

Путеновъдите са най-ниско падналите българи с тяхната представа за родолюбие.Изпълнявайки волята на чужда имперска държава,те нанасят повече щети на България отколкото самите руснаци и имат наглоста да се гордеят с това.

очевидец

Питайте унгарци,чехи,поляци и слушайте какво мислят за руснаците.Даже и сърбите вече се отказаха от тяхното приятелство.

анонимен

Най-низко падналите българи сме бившите совкодрочери, които се пребоядисахме в американофили.

Антируски Родолюбец

А високо издигнатите русофили какви са бе примат?

Новият

Днес рокерите утре танкистите, не мой така!!!

ЕС

На Путин ще му отива повече да яхне камила,щото не се различава по нищо от диктаторите в Африка.Първо да вразуми и научи рубашките да водят нормален живот и после да взема отношение по европейски въпроси.

Новият

Много на сериозно се взехме, ето нещо за разтуха! На заем от интернет В СССР имаше следната класификация за автомобили: - За селски транспорт - ЗАЗ. - За междуселски транспорт - Москвич. - За градски транспорт - ВАЗ. - За междуградски транспорт - Волга. - А за международен транспорт? - попитал един. - За международен транспорт имаме танкове!

анонимен

Новий,Дебелян не иска клишета,иска факти за счупените танкове на червения площад.

Антируски Родолюбец

Тези руски примитивни пияндурници, пак ли са си наумили че всеки им е длъжен да го пуска за да си ходят където си по искат. Умрели били срещу фашизма руските получовеци. А специално Полша кой я нападна в съюз с нацистите бе? фашистите ли? или нацистите с руснаците на Сталин. Защото кой и изби на Полша офицерският елит? И наследниците на убийците им на 26-тте хиляди полски офицери да говорят за цинизъм. Ами заслужават си руснаците - полските рокери да я смачкат тази руска путинска сган на полска територия под възгласите Катин.

Неутрален

ОМРАЗА, ЗЛОБА И ЗАВИСТ СА В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКИТЕ СТРАДАНИЯ.Защо пишете с такава злоба, приятели?Американците ни съсипаха с 8- месечни масирани бомбардировки 1943/44 година, а днес издигнаха паметник в България на тези, които разрушиха София!И сме на всичко отгоре най-големите им слуги!Мълчите...Случая с Полша, Катинската гора, Сталин, Хитлер и пр. е история от други времена, други усповия, диктаторски режими които отдавна са ликвидирани...Отворете си очите!!!МИНАЛОТО НЕ С Ъ Щ Е С Т В У А!И НЯМА НИКАКВО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ НАС! Има го са настоящият момент СЕГА, в който четеш тези редове, и диктатурата на САЩ.Кажете нещо...

Михайло Потапич

9 май наближава и бутането на военна техника по красний площад ще привлече много погледи.Колоните ще се водят от цигулари и виолисти с нови Страдивариус.

hi hi

Taka е,и дойде ден повредий!

Тодор

тоя защо не кара Иж... Харлей нали е вражеска марка.

Нощни педали

Блядовете да са благодарни, че в Европа не са варвари и диваци като тях. Иначе путьовката им за Берлин щеше да завърши в свинарник с гладни свини. А ако хората в Европа са на място няма да им продават храна, вода, бензин, няма и да ги пускат в хотели - да спят при прасетата. Да си донесат от вликата си русия (пише се с малко "р") храна, вода, бензин и хотел на гръб, ако щат. Време е да се започне тотална гавра с всичко руско, тотално унижение и тотален тормоз. Блядовете от човечност не разбират.

анонимен

"А високо издигнатите русофили какви са бе примат?" -- ето, виж нашата другарка Бокова, уважаван лидер на световни организации, един от малцината избрани, а не назначени представители на България в чужбина. Друг кадър е нашият другар Станишев, който оглавява европейския социализъм. Дори самопровъзгласените 'десни' като г-н Дянков, десният министър на десния Бойко Борисов, избра да работи в руска банка, когато му се отвори парашутът. Факт е, че българското 'дясно' се самоопределя не с политика, идеология или мислене, а с позицията си спрямо Русия, която, обикновено е примитивна и без никакви нюанси. Кой е примат? От фактите се вижда - автентично десните русофоби, бивши горди носители на партиен или комсомолски билет.

анонимен

"Блядовете да са благодарни, че в Европа не са варвари и диваци като тях." -- Акълът на хората в Европа си е на място и те уважават ролята на СССР в разгрома на нацизма, за разлика от 'десните' в България. Десните у нас, освен дивата простотия, демонстрирана от цитата по-горе, проявяват и изумителна политическа шизофрения. Например, те едновременно хем се кланят на пронацисткия режим в България в началото на 40-тте, хем се насират от писане за 'комунистическия преврат' през 1944-та, пропускайки да отбележат, че двата режима са дело на един и същи превратаджия. А може би просто не знаят.

Неква констатанция

Същите идеологически хермафродити са и подопечните на путлер русофилистици в България. Само на вражески японски и германски коли се возят. Най-баровците и на британски. Децата им само във вражески страни учат и живеят, там родителите им трупат парите си. В тази ситуация някой трябва да е абсолютна подигравка на еволюцията и да е генетично заложен урод за да бъде русофил.

анонимен

Наглост и безсрамие лъха от приказките ви другари комунисти.Умирайки продължавате да лъжите и манипулирате.Подли убийци и предатели са ви възпитавали и са предали своя богат опит.Вие,откакто ви помня говорите за равенство и мир,а откъдето сте минали има само бедност и нищета.Засрамете се!

анонимен

Нашата наглост и безсрамие обаче не можете да надвиете, ние бяхме близки до властта при Гешев, заедно с него построихме комунизма, облажихме мазно и от прехода, и от еврофонодовете, близки до властта сме и при 'демократическия' капитализъм, близки до властта ще сме и в бъдеще. Ние сме опортюнистите, истинските строители на съвременна България - клозета на Европа.

смях

Комунистите през 40-те са настоявали Българското правителство да влезе в съюз с германците,като техния побратим,кръвопиеца на руския народ Сталин.

кикот

А антикомунистите през 40-тте са влезли в съюз с Хитлер и са обявили война на Щатите и Англия. Кое е по-вредно за Родината?

дебелян пеевский

"Е ти сега от какво се оплакваш? Че не я издигнахте вие? Трупайте точки бе, пич, като не мине (няма да мине) - ще кажете - тя е на ГЕРП.." -- Аз, драгий ми рошко, не се оплаквам, а демонстрирам с факти, че 'русофобската' позиция на 'дясното' в България е само поза, въздух под налягане без субстанция, която се променя при лек натиск от 'големите началници'. Между представителите на дясното, изкласили под Костов и кой там беше щатски 'демократичен институт' и Б. Борисов, изкласил под топлите грижи на бай Тодора няма никаква принципна разлика. Боце е две крачки пред костоваците по отношение на политтехнологиите за манипулация на простата популация, но не щото е самороден талант, а заради менторинга на бай Тодор, който е капацитет по ероса и психеята на популацията, за разлика от доста по-ограничения Лаборант. Тъжно е, но е факт - в България нивцето е толкова ниско, че дори тук, във вестниче, спонсорирано с парички, произхождащи от симбиозата на касичката на Огнян Дойнов с врътките на костовата приватизация, се точат слюнки под глупави лакардии на агентура на КДС и червен слугинаж. Положението с 'автентично левите' е същото. И най-после, влез в час със събитията. Бокова далеч не е само 'на ГЕРП', тя е както на герб, така и на РБ, така и на БСП, така и на ДПС, АБВ, Атака, ПФ и т.н. Издигна я Орешарски, всички останали я подкрепиха. Тя е кандидатурата на целия парламентарно представен 'български' народ. Никой не протестирА срещу нея. Така че, гордейте се, щото с вашия избор работите за Путин. ППП Поправил съм ти и фактологическата грешка за това как 'не сме пуснали' самолеДа за Сирия ;)

шампанско и сълзи

Безмозъчни безъби старчета се чешат по голите глави и се умиляват от славното минало на комунизма.Стойте си там и отделете грижи за парцела,който ви се полага.

Лаборант Ваню

Няма нищо лошо в това да се отдаде човек на заслужен отдих, моите теменужки цъфтят и в здравеопазването, и във външната политика. Вие ще им берете плодовете.

сериозен

Пеевский наследник на Гьобелс.

Chalgomrazzz

Крайно време е да забранят"нощни вЪшки" и у нас!

анонимен

Аватар много ще се зарадва на новата снимка,публикувайте я по-често.Ако имате и на Р.Кънев ще се радвам да я споделите.

начо

путлерските рокери що не пробват да минат през украйна.или там бият много по путинофилите

Помак

А тези защо въобще имат визи за ЕС?

анонимен

Лаят русофилите,чак вият.

дебелян пеевский

Не знам кой русофил лае, та чак вие, но бившите комунисти, понастоящем пребоядисани американофили рефрешват, пукат минуси и заработват, но нема какво да отговорят на тъжната истина - а тя е, че ако 'рокерите' на Путин бяха поискали да минат оттука, автентично десните вождове щяха да се надпреварват как да им услужат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.