Последен бе Крис Корнел. Който буквално онзи ден изстърга, изчегърта из дълбините на дращещата си мисисипска бленда (макар и роден "малко" по на север в Сиатъл) тази песен... В памет, разбира се, на създателя й. Принс Роджърс Нелсън.

СМЪРТТА НЕ ИМ ОТИВА

Крис обичайно изпълнява Nothing Compares 2 U по време на турнета, няма причина да не го направи и в Пловдив на 10 май. Иначе бившият вокалист на "Саундгардън" и "Аудиослейв" бе сред първите, които така изразиха  почитта си към Принс и пусна своето изпълнение.

Песента, разбира се, има напълно религиозен статут от 1990 г. заради изпълнението на ирландката с бръснатата глава Шиниъд О'Конър. Текстът, музиката, изпълнението на Шиниъд - всичко на това парче му е гениално. До степен, че към днешна дата Шиниъд води жалко съществувание, смазана от славата...

The Family - така се казва иначе страничният проект, създаден от нисичкия принц, да изпълнява някакви негови си фънк-шегички. "Фамилията" издава единствения си албум през далечната 1985 г., в който фигурира и това парче. Дори не е сред хит синглите на албума...

Чак през 1991 г. официалните издатели на Принс от Warner Bros издават вариант с негово изпълнение на живо. В рамките на някакъв "дъ бест".

Дами и господа, Принс!