Днес е последният ден, в който можем да платим данъците си за миналата година без глоба. Срокът за подаване на данъчни декларации изтича днес, а това не са сторили десетки хиляди българи.

Заради почивните дни по Великден много българи са оставили внасянето на документите към НАП за последния момент и днес пред гишетата на данъчните служби се очакват големи опашки от закъснели данъкоплатци.

Тази година всяка трета декларация за облагане на доходите е подадена онлайн с персонален идентификационен код или електронен подпис, отчитат от НАП. Въпреки че работното време на данъчните изтича точно в 17,30 часа, то за подаваните през интернет документи има възможност да бъдат подадени до 23,59 часа. За изпратените по пощата е важно клеймото да е с днешна дата.

За първи път от НАП не разкриват кои са най-богатите българи - хората, които ще платят най-големи данъци на държавата. Миналата година първенец беше 45-годишен столичанин. Декларираният му доход беше от  4 млн. лв. Столичният бизнесмен беше следван по доходи от бургазлия и жител на Добрич.