Когато AC/DC обявиха, че продължават напред с Аксел Роуз на мястото на вокалиста Брайън Джонсън, фенове и техни колеги музиканти бяха доста разединени по темата, пише zrock.bg.

С приближаването на европейските дати се разбра, че сериозен брой почитатели на бандата от Белгия са върнали билетите си.

Концертът във Верхтер е на 16 май, а 7000 души са се отказали да гледат легендарната рок банда с фронтмена на "Гънс енд Роузес". От върнатите 1000 пропуска са отишли за фенове, които са чакали по списък, а 6000 билета са пуснати за свободна продажба.

ГЛУХ ЛИ Е БРАЙЪН ДЖОНСЪН ИЛИ ВИКА, НО В AC/DC НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ

Любопитно е, че след новината, че Брайън Джонсън има проблеми със слуха, австралийските рок динозаври предприеха доста оспорвания ход с Аксел Роуз именно, за да "спасят" оставащите по график дати от турнето.

Според мнозина те са "зарязали" вокала си, вярно служил почти 36 години и са предприели безпринципната колаборация само заради парите.

Брайън Джонсън

По света пък феновете отбелязват по най-различен начин привързаността си към чаровника с каскета. Преди седмица италиански фен клуб на AC/DC обяви, че се... самозакрива в знак на протест на заставането на Аксел зад микрофона.

От This Is Rock пък предивзикаха световните симпатии, публикувайки този плакат:

"БРАЙЪН ДЖОНСЪН. 36 ГОДИНИ В СЛУЖБА НА КЛАНА ЙЪНГ".

AC/DC продължават с концертите на 12 юни.

Междувременно се появиха още записи от репетициите на AC/DC с Аксел, които фенове в Лисабон са записали извън залата.