Шест рокендрол институции: сър Пол Маккартни, „Ролинг Стоунс“, Роджър Уотърс, „Ху“, Боб Дилън и Нийл Йънг – за първи път в историята ще споделят една сцена. Това ще стане на мегафеста „Коачела“, съобщиха организаторите „Голдънвойс“. Събитието ще се проведе от 7 до 9 октомври в Индио, на терена на „Емпайър поло клъб“, на 45 минути с кола от Палм Спрингс и на два часа от Лос Анджелис – под името Desert Trip (Пустинно пътуване).

Дилън и „Стоунс“ ще свирят един след друг на откриването на фестивала в петък. Йънг и Маккартни излизат в събота, а „Ху“ и Уотърс ще сложат край на фестивала в неделя.

Пред списание „Ролинг Стоун“ изпълнителният директор на „Голдйнвойс“ Пол Толет, разказва как преди две години си е направи списък с най-желаните шест групи и изпълнители. Пътувал, за да види всеки един от тях на живо, и започнал бавно да им продава идеята си.

„Ако бях започнал първо с финансово предложение, сигурно щях да получа отказ“, казва той.

Когато „Стоунс“ го попитали над какво работи, Толет отвърнал:

„Организирам най-великото шоу на всички времена. Още не съм сигурен как точно ще изглежда, но ще ви се обадя.“

Най-голямото предизвикателство било вземането на първия подпис от шестимата участници (Толет не казва чий е подписът). Двама от тях го попитали: Какво ще правиш, ако ние откажем?

„Отговорих им, че ако не съберем точно тези шест имена, просто няма да го правим – твърди Толет. – А те казаха „Oк, това звучи интересно“.“

Единственият музикант, с когото Толет не успял да се срещне лично, бил Боб Дилън:

„Живеем близо, но той не е човекът, когото можеш да срещнеш в кварталния магазин.“

На въпросът вярно ли е, че всеки изпълнител ще получи по $7 за участието си, отговорът на Толет е:

„Всеки получава толкова, колкото заслужава.“

В допълнение ще гостуват и цяла поредица световно известни шеф-готвачи и 40 от най-добрите ресторанти между Лос Анджелис и Ню Йорк сити. По последни данни от организаторите, освен гореизброените живи легенди, не фестивала няма да има никакви други участия.

Билетите ще се продават от понеделник, 9 май, и цените са:

Еднодневен билет – $199
Тридневен пропуск – $399
Запазени на терена – $699, $999, $1599
Резервирани на трибуната – $999, $1599
Правостоящи пред сцената – $1599

Площад "Славейков"