Григор Димитров регистрира голям срив в световната ранглиста - 35-о място. Той падна със седем позиции, след като през миналата седмица загуби още в първия кръг на турнира от "Мастърс 1000" в Мадрид от квалификант. И не успя да защити достигането до четвъртфинал през миналата година.

Толкова назад не е бил от 2013 г., когато за последно е заемал място извън първите 30 в света. Ако не подобри представянето си на поредния силен турнир - в Рим, където започва тази вечер срещу Александър Зверев (Германия), Димитров няма да е поставен на жребия за "Ролан Гарос". И го чака труден път още от старта. Освен това може да се окаже и извън олимпиадата в Рио де Жанейро.

Седмицата започва с очаквано лоша новина и за Цветана Пиронкова, която вече е извън топ 100 - на 107-о място. Цвети също не успя да преодолее нито една противничка в испанската столица.

Ако Димитров победи Зверев, който му е труден съперник, го чака Роджър Федерер, завърнал се на второ място в ранглистата, измествайки Анди Мъри. Недостижим на този етап е Новак Джокович.

При дамите първа продължава да бъде Серина Уилямс.