Кубрат Пулев се прибра в България след победата си по точки в 12 рунда срещу Дерек Чисора в Хамбург от втория опит. Вчера Кобрата изтърва полета заради натоварен трафик.

Боксьорът ни показа пояса си на европейски шампион в тежка категория. Посрещна го чалга певицата Андреа. Имаше и оркестър - така всичко бе в тон. Много хора искаха да се снимат с Кубрат, да го пипнат... Посрещането бе наистина шампионско.

„Бях много добре подготвен за този мач, но мога много повече, каза Кобрата. - Не очаквах толкова голямо посрещане и мога само да благодаря на хората. Мотивира ме това, че хората се вълнуват и изживяват всеки един мач. Това ми дава сили за подготовката и за самите мачове. Това е сериозен бокс на голямо ниво. Аз съм стабилен и психически, и физически, и духовно."

"Мога да попитам Чисора, къде са всичките му закани и глупостите, които изговори, че съм щял да бъда на пода. Никога не съм бил по-добре. Радвам се, че обединих хората и ще се радвам това да не е само, когато побеждаваме. Никога не трябва да се губи надеждата към българското", добави Пулев.

Кобрата за първи път разкри, че е бил болен преди мача.

„Имаше двоумене, защото преди мача получих лека настинка, а това действа много демотивиращо. Всеки очакваше мачът да е тежък, както и беше. Аз се опитвам да съм максимално безпристрастен и мисля, че в този мач загубих 3-4 рунда най-много. Когато има подобно решение то показва, че човекът не е в час и се излага", каза Пулев по адрес на швейцарския съдия, присъдил победа за Чисора.

А премиерът Бойко Борисов обяви следното във фейсбук:

„Поздравих Кубрат Пулев за победата, след която отново стана европейски шампион по бокс в тежка категория, а българското знаме за пореден път се развя пред погледа на зрителите. България има нужда от упорити спортисти като него и се радвам, че в залата имаше много наши сънародници, които го подкрепяха по време на мача. Пожелах му бързо възстановяване и съм сигурен, че ще радва страната ни с още успехи."