Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира в личния си профил във фейсбук едно от първите изявления на новата председателка на БСП Корнелия Нинова. Според Кънев Нинова се е отдала на напоителни атаки срещу ДСБ, което означава, че тя разбира кой е основния опонент на левицата "отвъд временната доминация и всеядния популизъм". Кънев приема тези атаки като признание, за своята партия, за което благодари на лидерката на БСП и я поздравява за верния й политически усет.

Ето какво написа Кънев:

"В първото си интервю - знаково за основния сайт на Пеевски - г-жа Нинова казва "Не сравнявайте Радан с БСП" и се отдава на напоителни атаки срещу ДСБ.

Разбира се. Има неща в българската политика, които са несравними и несъвместими. Разликите помежду ни са непреодолими по отношение на миналото, настоящето и бъдещето на страната. Достатъчно е да спомена отровната позиция на БСП и лично на новия лидер по съдебната реформа...

Но държа да поздравя г-жа Нинова както за избора, така и за верния политически усет. Тя отлично разбира кой е основният, стратегически опонент на левицата, отвъд временната доминация на всеядния популизъм. 

За мен и ДСБ това е важно признание. 

Благодаря ти, Корнелия"