Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев предупреди, че страната ни е изправена пред „може би най-голямата корупционна афера в българската история”. Така той определи разкритията около газопровода „Южен поток“ - писма от руската страна до българското министерство на икономиката с конкретни предложения за промени в закони и последвалото внасяне на точно такива поправки от депутати от БСП.

Тайно, укривайки цялата кореспонденция, са вкарали проектозакон, на който и текстът, и мотивите са писани в чужбина. А техните благодетели са имали наглостта да им напишат имената и да им кажат – айде, подпиши се тук и го вкарвай. Това е национално предателство“, коментира Кънев пред бТВ.

Според него през последните 10 дни Реформаторският блок води кампанията и тя е основно между сините и БСП.

Той обясни още, че от проекта „Южен поток” печели "енергийната мафия, представлявана от стотиците българо-руски фирми в сектора", а пресечната точка между тях била във влиянието върху ДКЕВР. Попитан къде отиват парите от тази схема, той отговори:

"Като видим как се прави кампания с няколко десетки милиона от БСП, ДПС и "България без цензура“, ще видим къде са парите. От къде имат толкова пари, защо подтискат избирателната активност, защо искат само купеният и контролиран вот да определи резултатите", попита синият лидер.

Радан Кънев изчисли кампанията на тези партии на „десетки, стотици хиляди левове във всяка община, които се плащат на застъпници – това е официално купуване на гласове“. Кампанията на Реформаторския блок щяла да струва „далеч под един милион лева“.