Николай Бареков с нов план: този път новият политик предлага на всички партии, които няма да успеят на изборите за български представители в Европейския парламент, да се включат в общ фронт срещу БСП, ДПС и ГЕРБ. 

"На 25 май вечерта ще обявим, че сме готови да участваме в нов фронт, който да включва всички неуспели на изборите партии," съобщи Бареков в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. 

Той дори постави и краен срок, до който да постигне с БСП и ГЕРБ споразумение за нови парламентарни избори - 14 юни. Това е датата, на която парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС и започнаха масовите протести срещу правителството. Бареков изрично подчерта, че датата носи символ и затова я е избрал. Протестите обаче бяха и срещу ръководените от него медии и начина, по който защитаваха избора на Пеевски и критикуваха демонстриращите. 

Вчера бившият депутат от БСП и настоящ лидер на "Движение 21" Татяна Дончева също намекна за подобно развитие. Пред бТВ тя коментира, че внесеният от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета има вероятност да успее заради протичащите процеси зад кулисите. 

"Вотът на недоверие може да мине в зависимост от развитието на проекта на Цветан Василев "България без цензура", каза Дончева.

Тя обясни още, че в момента тече разделяне на бизнеси - от едната страна били ДПС и Делян Пеевски, а от другата банкерът Цветан Василев и партията на Николай Бареков.