Финландската симфоник метъл банда Nightwish идва за първи концерт у нас на 14 септември в столичната зала „Арена Армеец“. Новината съобщиха самите музиканти на страницата си във Фейсбук, където публикуваха плакат с предстоящи участия, сред които фигурира и дата в България.

Очакванията са Nightwish, навръх 20-ата годишнина от създаването си, да представят парчета от последния си албум – Endless Forms Most Beautiful, който излезе преди малко повече от година. Със сигурност ще чуем и някои от най-известните песни на бандата, като Nemo или Wish I Had an Angel.

Билетите за концерта тръгват в продажба в мрежата на „Ивентим“ от 16 май, като първоначално те ще бъдат на промоционални цени от 60 до 90 лева. За момента няма официална информация колко ще струват след това.

За концерт на пионериjе в симфоничния пауър метъл се говори още от времето, когато заедно с тях пя Таря Турунен. Откакто напусна групата, тя дойде няколко пъти в България, но останалите от бандата смениха още две певици, преди да се осмелят да ни посвирят на родна земя.

(Заглавието и последният параграф са на редакцията)

Площад Славейков