Новият треньор на "Левски" ще е чужденец, обяви спортният директор Георги Иванов на прощалната пресконференция на Стойчо Стоев като наставник на "сините".

"ЛЕВСКИ" ОТПРАТИ СТОЙЧО СТОЕВ

На "Герена" преговарят със специалист от съседна държава и са близо до подписване на договор. Условията са сложени на масата и вървят последни разговори. Гонзо добави, че се надява наследникът на Стоев да бъде представен в понеделник. Срещу "Пирин" в неделя "Левски" ще бъде воден от Стойчо Стоев. За последно.

Първоначалната идея на ръководството била специалистът да изкара сезона със "сините", но в разговорите с наставника се взело решение той да си тръгне по-рано, за да има време заместникът му да опознае тима още преди края на сезона.

Тежката дума за смяната на Стоев имал управителният съвет. Това е станало в сряда, като след сбирката шефовете отказаха да говорят пред медиите. Иванов бил само лошият вестоносец. Той остава на работа, а не си тръгва с треньора. Това бил негов дълг. Бившият №9 призна, че е тъжен от раздялата със своя приятел.

Стоев намекна, че за смяната му са натежали две реплики: че "Левски" е далеч от "Лудогорец" и за сравнението, че спрямо "орлите" като финансови възможности, "сините" са все едно "Райо Валекано" и "Реал" (Мадрид).

Друго предположение на Стойчо Стоев, че смяната е продиктувана от играта на отбора. Той обаче не е съгласен, че "Левски" играе лошо. Според него тимът се е развил след идването му на "Герена", играе модерно, невинаги печели, но се опитва.

"Ние се завърнахме в евротурнирите, целта е изпълнена. Решението е взето, няма какво да го коментирам, няма и да съдя. Не съм обиден, но съм малко разочарован. Винаги съм бил искрен и прям", рече бившият футболист на "Локомотив" (София).

Стоев добави, че финансовите възможности на клуба не са позволили "Левски" да вземе класни футболисти. На такъв въпрос Гонзо отговори, че и занапред няма да се харчат големи пари, независимо кой ще стане треньор.  

Същевременно запалянковският тръст "Синя България" обяви по-рано днес, че започва проверка на всички договори в клуба. Формата предстои да бъде уточнена от управителния съвет. На заседанието в сряда единодушно е гласувано да се прекрати финансирането на отбора чрез заеми. Последното събуди тревоги в средите на левскарите.