Националът от "Литекс" Симеон Славчев вече е играч на "Спортинг" (Лисабон). Договорът е за 3 плюс 2 години и влиза в сила това лято. Засега не се цитира трансферна сума.

"Официално Славчев е футболист на "Спортинг" (Лисабон). Неговият договор е за 3+2 години, като всичко между "Литекс" и португалците от една страна, и футболиста и клуба от друга, е уточнено", заявява главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов пред Gong.bg.

Славчев и Данаил Ганчев - синът на благодателя на "Литекс" Гриша Ганчев, от вчера са в португалската столица, където халфът е минал медицински преглед и финалните разговори са протекли светкавично. За Славчев, който много бързо извървя пътя от младежки национал до "А" отбора на България, имаше интерес от много клубове от цяла Европа. Миналата зима той бе най-близо до Русия и Италия.

"Спортинг" е добра позната дестинация за български футболни легионери. В миналото с успех там играха Красимир Балъков, Ивайло Йорданов и Бончо Генчев. А в близкото минало с неуспех пък малко се подвизаваше Валери Божинов, който бе уволнен дисциплинарно.

Предстои договорът между "Литекс" и "Спортинг" да бъде обявен официално от клуба и португалските медии.