Дейвид Боуи е щял да участва в новите епизоди на „Туин Пийкс”. Легендарният музикант, който почина през януари, имаше епизодично участие във филма по поредицата от 1992 г. като агента на ФБР Филип Джефрис. Според актьора Хари Гоаз, който играе зам.-шерифа Анди Бренън в сериите, преди да си отиде от този свят Бауи е бил поканен от режисьора Дейвид Линч отново да се включи в култовата сага, съобщи БГНЕС.

Гоаз се завръща в продължението на "Туин Пийкс", заедно с колегите си Кайл Маклахън, Шерил Фен, Майкъл Хорс, Шерил Лий и Пеги Липтън. Към актьорският състав в новите епизоди се присъединяват Аманда Зийфрид, Наоми Уотс, Ашли Джъд, Лора Дерн и други.

В интервю за вестник „Далас Морнинг Нюз” Гоаз разкри още, че е приключил снимките на сцените с негово участие на терен в Сиатъл, Вашингтон и Лос Анджелис. Той обаче призна, че няма идея за какво всъщност ще са новите епизоди. На актьорите са били дадени само откъси от сценария, като копията са унищожени веднага след снимките.

„Получихме репликите си в деня на снимките. Дори не знаехме какви са репликите на другите герои в сцените.”, казва Гоаз.

Новите епизоди на „Туин Пийкс” трябва да бъдат излъчени в телевизионната мрежа „Шоутайм” през 2017 година.