Специален сайт за здравно и сексуално образование публикува ресорното министерство в Германия. "Zanzu - моето тяло с думи и изображения" има за цел да информира идващите от Близкия изток мигранти по различни теми, сред които особено внимание е обърнато на сексуалните практики в Западния свят.

Можете да го посетите тук.

Информацията е преведена на 11 езика, сред които и български. Освен секса, са засегнати семейното планиране и бременността, инфекциите, човешките взаимоотношения и правното им измерение в Германия.

Сайтът е илюстриран с комбинация от анатомично точни, но подчертано нееротични рисунки и малки иконки с човечета в стила на табелите на пътя и на вратата на тоалетната.

Рисунките със сексуални позиции, които са немалко, включително съвети как да се прави секс по време на бременност, различните позиции и практики, в това число и между хора от един пол, са с фигури в разнообразни светли и тъмни тонове на кожата.

Има и съвети как да се общува с хора с необичайна сексуална ориентация, какво представлява дискриминацията и какви са границите, описано от немското законодателство. 

Като цяло, голяма част от информацията е като по учебник за сексуално образование - и езикът е умишлено на по-базово ниво, за да улеснява читатели, които скоро са започнали да го изучават.

Зад сайта стоят Германският федерален център за здравно образование и Фламандският експертен център за сексуално здраве. Той е струвал близо 100 000 евро. 

Местното правителство в Бавария вече предлага уроци на мъже от Близкия изток как да се запознават и как да общуват с германки, без да изплашат или обидят местните.