С видеоклип, направен от три свогенски дванадесетокласнички, в срадата на ОДМВР-София започна кампания, която цели да намали сакатлъците при предстоящите балове. Кристина Илиева, Деана Цветкова и Ивелина Антова се вдъхновили от страшните гледки от ПТП-та, които им били прожектирани при предишни МВР-кампании, и сами решили да направят видео, с което да изострят вниманието на връстниците си и родителите им. 

"Не сме професионалисти, но искаме акцентът да е върху посланието ни - не върху качеството на самия продукт", каза Кристина. Трите са сценаристки и режисьорки на клипа, а от местния КАТ получили съдействие само за реквизита.

За хрумването си бъдещите абитуриентки получиха грамоти от директорката на областната полиция Мариета Иванова, с което тя обяви и началото на кампанията "Децата - обща грижа и споделена отговорност".

„Целите на кампанията са да заострим вниманието на родителите за по-активен родителски контрол, когато купуват или предоставят за управление на децата си мотопеди, мотоциклети и АТВ-та и всички видове пътни превозни средства", каза гл. инсп. Иванова.

Тя и шефът на свогенската полиция Милен Пейов са подготвили 1600 лични послания, които ще разпратят преди баловете до всички родители на деца от 9-и до 12-и клас в региона.