Ad Config - Website header

 

Article_top

Клуб Z

"Активни потребители" направи изследване на 36 марки сирена, които се продават у нас. Според организацията напълно без никакви отклонения от нормите са само 8 от изследваните млечни продукти.

ЗАЩО НЕ ВИ КАЗВАТ МАРКАТА НА ФАЛШИВОТО СИРЕНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА?

Това са:

- "Верея" на ОМК-Пловдив

- "Пършевица" - "Зоров-91", Враца

- Frezco - "ЛодисИнвест", клон Пазарджик

- Lacrima - "ЛодисИнвест", клон Пазарджик

- LB Bulgaricum - "Ел Би Булгарикум", Видин

- Billa - Произведено за "Билла България"

- Насипно "Маджаров" - "Димитър Маджаров-2"

- Насипно "Карловско" - "Ем Джей Дериз". 

В някои от другите обаче има съществени пропуски.

Най-сериозното нарушение е наличичието на немлечни мазнини, основно палмово масло.

Лабораторният анализ на "Активни потребители" е открил такива съставки при 6 марки, обявени за краве сирене. Те са:

- Насипно - "Дъга", "Ипекс Груп"

- Насипно - "Здравец", "Сибила 2000"

- Насипно -"Старопланинско", "Сирма Приста"

- Насипно - "Тракия", "Лъки 2003"

- Насипно - СВА, "СВА-КОМЕ"

- Насипно - "Женски пазар", неидентифициран.

Специално при насипното "краве сирене" на СВА се оказва, че съдържанието на немлечни мазнини е 100 процента, което означава, че за производството му не е използвано никакво мляко. 

НОВА МОДА В ПРОИЗВОДСТВОТО - СИРЕНЕ С ЛЕПИЛО ЗА МЕСО

От потребителската организация са изследвали водно съдържание, мазнини, наличие на немлечни мазнини, белтък, зрялост, сол и калций.

Ето и резултатите: 

 

 
Снимка БГНЕС

"Активни потребители" направи изследване на 36 марки сирена, които се продават у нас. Според организацията напълно без никакви отклонения от нормите са само 8 от изследваните млечни продукти.

ЗАЩО НЕ ВИ КАЗВАТ МАРКАТА НА ФАЛШИВОТО СИРЕНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА?

Това са:

- "Верея" на ОМК-Пловдив

- "Пършевица" - "Зоров-91", Враца

- Frezco - "ЛодисИнвест", клон Пазарджик

- Lacrima - "ЛодисИнвест", клон Пазарджик

- LB Bulgaricum - "Ел Би Булгарикум", Видин

- Billa - Произведено за "Билла България"

- Насипно "Маджаров" - "Димитър Маджаров-2"

- Насипно "Карловско" - "Ем Джей Дериз". 

В някои от другите обаче има съществени пропуски.

Най-сериозното нарушение е наличичието на немлечни мазнини, основно палмово масло.

Лабораторният анализ на "Активни потребители" е открил такива съставки при 6 марки, обявени за краве сирене. Те са:

- Насипно - "Дъга", "Ипекс Груп"

- Насипно - "Здравец", "Сибила 2000"

- Насипно -"Старопланинско", "Сирма Приста"

- Насипно - "Тракия", "Лъки 2003"

- Насипно - СВА, "СВА-КОМЕ"

- Насипно - "Женски пазар", неидентифициран.

Специално при насипното "краве сирене" на СВА се оказва, че съдържанието на немлечни мазнини е 100 процента, което означава, че за производството му не е използвано никакво мляко. 

НОВА МОДА В ПРОИЗВОДСТВОТО - СИРЕНЕ С ЛЕПИЛО ЗА МЕСО

От потребителската организация са изследвали водно съдържание, мазнини, наличие на немлечни мазнини, белтък, зрялост, сол и калций.

Ето и резултатите: 

 

Коментари

Анонимен's picture
Анонимен

Кофти, че ги нема "бутиковите" млекарници-ментета, Добрев-мобрев. Там как лъжат...
Анонимен's picture
Анонимен

Пък аз обичам овче лепило ... тва, сирене.
Анонимен's picture
Анонимен

???

Може ли някой да ми обясни понятието "насипно сирене"? То да не е захар или сол?
Анонимен's picture
Анонимен

Това, което е от тенекиите, не е в индивидуална опаковка, кутия или фолио.
Анонимен's picture
Анонимен

Ха, ха

Ако на "Маджаров" сиренето е истинско, то аз съм девственица на 55 години или трамвай номер 5. Тази марка беше добра допреди 3 години, сега сиренето им след два дни е като тебешир на твърдост и жълто на цвят.
Анонимен's picture
Анонимен

Хо, хо

Няма да си позволя да те сравнявам с каквото и да е било, защото и ти не си успяла да намериш подходящото сравнение, а ще ти кажа, че сиренето на Маджаров не става като тебешир. Купувам само него от доста години, много рядко съм пробвал други похвалени сирена, но... качеството на маджаровото е постоянно. А сиренето пожълтява, многознайко, защото в него има МАСЛО, което масло е част от съдържанието на млякото, от което се прави сиренето. Сиренето, което правеше баба ми, също пожълтяваше, защото го правеше от издоеното от нея мляко. Ако успееш да отделиш пари отново за сирене на Маджаров, отрежи едно парче и го остави да отлежи 2-3 седмици. Резултатът ще е меко, жълто, презряло и богато на масленост сирене, което е много по-вкусно от подобните италиански, немски, холандски и френски аналози.
Сега излез от тинята, в която се набута с нескопосания си опит да подцениш един качествен продукт, умий са, вземи десетина лева и си купи от хубавото сирене...
Анонимен's picture
Анонимен

Радев

Така се прави - с имена на фирмите, а не като по телевизиите, където не смеят да ги казват, сакън да ги изпуснат като рекламодатели. Само можеше да направите таблицата да се отворя в по-широк фомат, че наместа не се чете добре. Истината е, че сиренето днес е пълен боклук в сравнение с онова преди 1989 г.
Анонимен's picture
Анонимен

.

Не е само сиренето, за съжаление.
Анонимен's picture
Анонимен

10 стинки

Истината е, че преди 1989 сирене от магазина не съм ял. Другата истина е, че доста масови натравяния и инфекции са били прикривани. :D Разминало ми се е. Добре, че беше домашното стопанство.
:D
Анонимен's picture
Анонимен

Стефан

Не не е истина.
Истината е, че сега има избор - има и боклуци има и качествено.
Анонимен's picture
Анонимен

Какъв "избор" бе, дебиле? Изборът е скъп боклук за тъпнари с много пари и евтин боклук за останалите.
Анонимен's picture
Анонимен

Радев

Едно време имаше 2-3 вида сирене, но истинско и вкусно.
Анонимен's picture
Анонимен

Насипно е това, дето не е пакетирано.
Анонимен's picture
Анонимен

Харесвам сирената и кашкавала на "Саяна"
Анонимен's picture
Анонимен

Къде са проверяващите органи? Защо не се въведат стандарти за производството на хранителните продукти и който не ги спазва да се отнеме правото на производство? Докога ще ни пробутват храни, на които само етикетите са истински, а съдържанието съмнително?
Анонимен's picture
Анонимен

Ужас -сол

Има няколко със съдържание на сол 3,2%! Ама това е ужас, бе! Един си беше сложил толкова сол в киселото зеле и го изхвърли.
Анонимен's picture
Анонимен

Нормално, прокиснало му е. Кисело зеле се прави с 5%.
Анонимен's picture
Анонимен

Нормата по БДС

за киселото зеле е 3-4%.За сиренето в кутия солта е още повече, иначе се разваля.
Анонимен's picture
Анонимен

Да бе с 5% ама друг път. Прави се с около 36-40 грама сол на 1литър вода.
Анонимен's picture
Анонимен

Поздравявам екипа за таблицата.
Анонимен's picture
Анонимен

Винаги сме имали добри химици
Анонимен's picture
Анонимен

Коко

Засега съм признал само едно сирене за истинско - на Костов, Съединение. Не го виждам, обаче сред проверените. Хубаво е и Тертер и то не е сред проверените. Да, Верея е хубаво, пробвал съм го. Явно в диапазона над 10 лв (в магазините на дребно над 12 лв) се движат хубавите сирена. Любопитно ми е какви биха били данните за Съединение и Тертер?
Анонимен's picture
Анонимен

Ив

Точно тези две марки /+Фреското на шеф Ангелов/ купувам и аз. Наистина щеше да е много интересно да покажат резултатите на Съединение и Тертер.
Анонимен's picture
Анонимен

да

Тия от Хранинвест какво ли истинско произвеждат? И за маслото им имаше много лоши данни, бая палмово масло ползват...Това пазарджишкото излиза, че е най-добро от изследваните сирена, но не съм го виждал (или не съм обърнал внимание) по суперите....
Анонимен's picture
Анонимен

опс

Затова - само вносни храни !
Анонимен's picture
Анонимен

сиренце

Има едно краве-биволско на "Елит", то май има нещо съмнително, през цялата година го продават, толкова биволици да има?
Анонимен's picture
Анонимен

мошенници

СВА - да им отнемат разрешителното! Това на какво прилича?
Анонимен's picture
Анонимен

минавах от тук

СБА са борци от Варна, както Хепи-то. Не могат да ги пипат!
Анонимен's picture
Анонимен

Пълен боклук е "българското" сирене. Никога повече няма да купя такова.
Анонимен's picture
Анонимен

Някакво си овче сирене внос от България предлага някакъв си Малинчо в Америка - никога повече няма да купя. Поне си пише, че съдържа огромен процент мазнини, но кой ти и предполагал, че вече и сиренето не е от мляко.

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията

Анкета