Целият отбор на ЦСКА се качи на открит и специално боядисан автобус след снощния триумф на финала за Купата на България срещу "Монтана" - 1:0.

ЦСКА СПЕЧЕЛИ КУПАТА, ИЗПЕЧЕ "МОНТАНА" В ЧЕРВЕН АД (СНИМКИ)

И по примера от Западна Европа, "червените" направиха парад из София. Нощен. Возилото извървя пътя от стадион "Васил Левски" до парламента - през "Орлов мост", с ликуващите футболисти и треньори на тима. Няколкостотин привърженици на клуба съпровождаха автобуса. Така с песни скандирания шествието стигна до жълтите павета.

Там се чуха мощно познатите обидни скандирания по адрес на Бойко Борисов. Както и на стадиона малко по-рано. Премиерът така и не може да спечели сърцата на "червената" публика, колкото и да се ангажира с инициативи за спасителни варианти за клуба.

Тон за песен от автобуса, на който пише "Обединени за ЦСКА", даваха най-много юношите на клуба. Най-активен бе 21-годишният защитник Божидар Чорбаджийски. Полиция съпровождаше парада, а пред сградата на Народното събрание го чакаше жандармерия с няколко тежки машини и десетки униформени.

Там всичко приключи. Отборът се прехвърли в клубния автобус, а някои фенове използваха да пипнат купата и да се снимат с нея. Тимът отпраши за нощен купон в бара на елитен хотел, а феновете се разотидоха с мир и песни. Това стана около полунощ.

Шефовете на ЦСКА обявиха още преди мача, че са наели открит бус за парад - стига да бъде спечелена купата. Като стана дума за шефове, любопитно изказване направи Милко Георгиев след финала. Един от притежателите на контролния пакет акции на ПФК ЦСКА АД обяви, че клубът следва план, предложен от Борислав Михайлов на прословутата среща с Бойко Борисов преди броени дни.

Има се предвид сложната схема с участието на "Чавдар" (Етрополе), "Литекс" и ново дружество с името ПФК ЦСКА 1948 АД. Според Георгиев, лично Боби дал идея за такъв вариант, тъй като се съгласил, че ЦСКА няма полезен ход с обявеното в несъстоятелност АД.

Точно обратното обяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев след поредната среща с клубове за новата "А" група - Борислав Михайлов не е участвал в среща с премиера и представители на "армейците". А вариантът със сложната трансформация е невъзможен, не и по начина, по който се предлага.

Днес ЦСКА ще внесе документи в БФС и се чака думата на юристите и шефовете на централата.