Жителите на Флоренция осъмнаха с огромно свлачище на брега на река Арно, в центъра на града, съвсем близо до световно известния Понте Векио и до галерията "Уфици".

Първото срутване на част от улица "Лунгарно Ториджани" повлече двайсет от паркираните на брега на реката автомобили. Пропастта беше с дължина близо 200 метра и ширина около седем.

Кметът на Флоренция Дарио Нардели съобщи в Twitter, че няма пострадали хора, но щетите са сериозни. "Няма ранени хора, само щети, огромни щети", написа той.

На мястото на инцидента веднага пристигнаха екипи на пожарната и на Гражданска защита. Според тях причина за свличането е спукване на голяма водопроводна тръба, чийто теч е подкопал терена.

Някои от музеите във Флоренция бяха затворени заради инцидента. Многобройните туристи, дошли от целия свят, за да разгледат шедьоврите на Микеланджело и Леонардо да Винчи, се оказаха зрители на един драматичен и внезапен спектакъл. Водоснабдяването беше спряно за няколко часа в целия град, за да спадне налягането.