Идва ли фактическият край на ПФК ЦСКА АД? Този неизбежен въпрос изниква с нова сила след излизането наяве на съдебното решение за дълговете на клуба. Те са 33 милиона лева, личи от 124-страничен ферман, публикуван в Търговския регистър.

5-и състав, 6-о отделение на Софийски градски съд с председател Мария Райкинска, се е запознал с всички искове към ЦСКА и се е произнесъл окончателно.

Само дълговете към НАП са 11 милиона лева главница и още 3 млн. лихви. Останалите борчове са към фирми, физически лица, футболисти, треньори, мениджъри, бивши служители... Списъкът е много дълъг.

Публикувана е и покана за събрение на кредиторите на 20 юли 2016 г. в СГС на бул. "Драган Цанков". 

Дневният ред е следният: определяне на реда и начина на осребряване на имуществото на длъжника, метода и условията на оценка на имуществото, избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

С думи прости - съдбата на ЦСКА е в ръцете на кредиторите. Сагата тепърва продължава. Клубът вече и изпуснал влака за новата "А" група. Дори при приемане на оздравителен план, предстоят съдебни саги и процедури, а новото първенство трябва да започне около датата 20 юли. Отделно, никой от настоящото ръководство не иска да оздравява ЦСКА. Желанието на Гриша Ганчев и компания е да регистрират ново дружество - ПФК ЦСКА 1948 АД, което да наследи настоящия клуб и БФС да го допусне до професионалния футбол. Основни акционери там са Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков. 

До дни "новият" ЦСКА трябва да получи съдебна регистрация. 

Васил Божков обяви намерение да оздрави обявения в несъстоятелност клуб, но не е предложил нищо конкретно. 

А истинските дългове на ЦСКА - според съда, са пореден шамар за "червена" България. Синдикът Дора Милева смяташе, че борчовете са 16-17 млн. Оказаха се двойно повече. На прословутата среща на представители на клуба с Борислав Михайлов и Бойко Борисов, адвокати на "армейците" са обявили от името на Гриша Ганчев, че бизнесменът ще погаси дълга към НАП. 

А ходенето по мъките за ЦСКА продължава. А какво ще стане, ако БФС откаже да даде зелена светлина на новото дружество, което се и очаква да направи?

Очакваме пореден епизод от сагата "ЦСКА".