"Манчестър Юнайтед" и Жозе Моуриньо подписаха чакания вече няколко дни договор, твърди "Скай спортс".

Новината потвърждават и други авторитетни медии - като Би Би Си. Подробности за срока и заплатата на португалеца, очаквано наследил Луис ван Гаал, все още няма. Няма и потвърждение от "Юнайтед".

Пред дома на Жозе в Лондон е истинско стълпотворение от журналисти. Според "Скай спортс" контрактът е сключен по-рано днес в лондонски хотел. Присъствали са Моу, агентът му Жорже Мендеш и изпълнителният директор на "Юнайтед" Ед Удуърд. Треньорът се е завърнал малко след това в дома си с пакет документи и бутилка вино. И облечен с официален костюм.

Преговорите се забавиха два дни заради пречки, които "Манчестър Юнайтед" не очакваше да срещне. Оказа се, че "Челси" държи правата върху името на Жозе Моуриньо. Също така той е рекламно лице на определени фирми, докато "червените дяволи" имат договори с други. Така например, генерален спонсор на клуба е автомобилната марка Chevrolet, а Жозе прибира пари от Jaguar. Има още поне две такива "разминавания" - с луксозни часовници и т.н.

Всичко това вече е уредено и до часове Моу може да стъпи отново на "Олд Трафорд", но вече като треньор на клуба, на който винаги досега е бил съперник. "Юнайтед" бърза да назначи специалиста, за да бъде стартирана селекция. Първото голямо име, което се свързва с рекордьора по шампионски титли на Англия, е Златан Ибрахимович. Шведът напусна "Пари Сен Жермен" и вече е свободен агент.