Емблематичната строителна компания "Водстрой 98", свързвана м медийни публикации с Делян Пеевски има нов собственик - варненската компания "Хидрострой", пише в. "Стандарт", който и друг път първи е съобщавал за бизнес инициативи на депутата и бизнесмен от ДПС като неуспялата покупка на "Химко".

 Според изданието параметрите по сделката ще бъдат съобщени на по-късен етап, когато тя бъде финализирана. В Търговския регистър все още няма отразени промени в собствеността. 

"Хидрострой" е основана през септември 1962 г. от Главно управление на водното стопанство при Министерски съвет с името „Водстрой”- Варна. През 1970 година е преименувана в СУ „Водно строителство”, а четири години по-късно получава името, което носи и до днес – „Хидрострой”. Основни собственици са Велико Желев и Мая Желева.

Компанията е един от най-големите изпълнители на обществени поръчки в областта на строителството през последните години, като в момента извършва и ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

КОЙ СТРОИТЕЛ УСПЯВА НАЙ-МНОГО В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ?

Наскоро "Хидрострой" в консорциум с "Водстрой 98" завърши строителството на Северната скоростна тангента на София, припомня "Стандарт". А преди дни "Водстрой 98" заедно с "Галчев инженеринг" спечели поръчка на „Софийска вода” за 8 млн. лв. за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в 15 квартала в северната част на столицата през следващите три години.

КОЙ СТРОИ НАЙ-МНОГО С ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ?

НА КОГО Е ВОДСТРОЙ 98 И КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА НЕЯ?