Ден след като се провали първото публичното предлагане на акции на ЦСКА, ръководството на клуба не се отказва от намерението си "червените" да стъпят на борсата. На пресконференция босът Александър Томов обяви, че след около 40 дни ще има нова емисия, като този път организацията щяла да е по-добра.

Вече са водени преговори с две банки, които да предоставят фиксирани лихви и такси. И да осигурят предлагане и в по-малките градове - една от причините, поради които начинанието не успя, над 80 процента от сделките са направени в София. Томов демонстрира оптимизъм, че второто IPO ще е по-успешно. То ще бъде обмислено по-добре, за де се избегнат някои от допуснатите грешки и "червената" общност да бъде улеснена.

Бившият вицепремиер предложи интересни идеи към 5720-те акционери, които закупиха ценни книжа от публичното предлагане. Те ще се получат парите си от посредниците и са поканени да закупят дялове на ЦСКА от контролираната от Томов "Лира инвестмънт", като по този начин все пак станат акционери в клуба. Цената остава същата - 3 лева на акция.

Икономистът загатна и за друга възможност - акционерите да дарят парите си за фонд за ЦСКА. "Тези 5720 души са златни имена", рече Александър Томов. Той призна, че е очаквал много повече от кампанията, реализирала едва 359 206 акции при условие, че трябваше да бъдат изтъргувани минимум 1 409 210 от предложените 3 милиона.

Томов обяви, че Стойчо Младенов остава старши треньор и отхвърли възможността за напускане на наставника. Той самият загатна за подобно нещо в интервю вчера, като по този начин отприщи спекулации. Вече се мисли за лятна селекция и подготовка за ЦСКА.

Босът постави конкретни цели: ЦСКА да стане шампион и да влезе в групите на Лига Европа. Той обеща, че до началото на новия шампионат отборът ще има три спонсора - един генерален и два по-малки, че ще ремонтира сектор "Г" на стадион "Българска армия", че клубът ще става още по-прозрачен, а до една година ще излезе на печалба. А също така ще продължи преговорите с държавата за безвъзмедно придобиване на стадиона и базата в Панчарево. И вярва, че ще успее.

Някои очакваха апокалиптична пресконференция, ала Александър Томов пак се изяви като опитен фокусник и почна да вади гълъби от джобовете си...