Вече е официално: Жозе Моуриньо е новият мениджър на "Манчестър Юнайтед". Договорът на португалеца е за 3 години с опция за продължаване с още една. 

По неофициална информация на в. "Дейли Мейл", заплатата на европейския шампион с "Порто" и "Интер" е 15 милиона паунда на сезон. Твърди се, че ще му бъдат отпуснати 200 милиона за летни покупки. Споменават се Златан Ибрахимович, който вчера напрактика сам се предложи на "Юнайтед", нашуемелият защитник на "Евертън" Джон Стоунс, играчи на "Челси" като Вилиан и Неманя Матич... 

Твърди се, Жозе ще направи чистка на "Олд Трафорд". Първата му задача обаче е да опита да задържи вратаря Давид де Хеа, освобождаващата клауза на когото - 30 милиона паунда, не притеснява "Реал" (Мадрид).

Неизвестна е и съдбата на Райън Гигс, който беше помощник на Луис ван Гаал, но не е ясно дали ще остане в екипа на Моуриньо. Португалецът навсякъде води щаб.

"Да станеш мениджър на "Манчестър Юнайтед" е специална чест. Това е клуб, познат и уважаван в цял свят. В него има мистика и романтика, каквито не съществуват никъде другаде. Винаги съм чувствал някакво влечение към "Олд Трафорд", имам много важни спомени на този стадион в кариерата ми. И винаги съм се наслаждавал от разбирателството с привържениците на Юнайтед. Очаквам с нетърпение да се радвам на великолепната им поддръжка в следващите години", казва Жозе Моуриньо в обръщение до медиите и запалянковците.