Председателят на Българската асоциация на ПР агенция (БАПРА) Деница Сачева ще помага на новоизбраната социална министърка Зорница Русинова, съобщи правителствената информационна служба. Днес премиерът Бойко Борисов лично я назначи за заместник-министър на труда и социалната политика, но без да се уточняват ресорите, които ще поеме.

Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт и връзки с обществеността, чиято кариера започва именно в социалното ведомство. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на тогавашния здравен министър Илко Семерджиев, а в последствие и един от първите служители на създадената по същото време Национална здравноосигурителна каса (НЗОК). По време на предсрочните парламентарни избори през 2013 г. поведе листата на ДСБ в Хасково, а на следващата година оглави листата и в София. Към момента е председател на УС на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

"Приех поканата на Зорница Русинова да работим заедно. Познаваме се отдавна, поради което знам, че и при нея водещи са смисълът и действието. Тя така и започна – с отмяната на безсмислената поръчка на суперлуксозни коли за МТСП. За един безпартиен човек като мен решението е трудно, вероятно за някои и неприемливо, но обмислено. Приех защото ресорът, с който се ангажирам има нужда от много работа, която трябва да се свърши тук и сега и която не може да чака идеалната политическа ситуация", сподели Сачева на личната си фейсбук статия.

По-любопитното е, че през последните години тя беше един от най-големите критици на здравната политика, провеждана от министър Петър Москов. С назначението си обаче на практика става негов "колега" в кабинета.