На вниманието на всички заинтересовни страни!!!

Упълномощен съм да ви информирам, че правният отдел на ЦСКА е оторизиран от г-н Гриша Ганчев да подготви оздравителен план за "ПФК ЦСКА" АД и такъв ще бъде предложен в срок.

Всички паралелни сделки и преобразувания, предприети в последните дни, са свързани с гарантиране на бъдещето на ЦСКА при всички възможни развои на процедурата по несъстоятелност на "ПФК ЦСКА" АД. Тези паралелни юридически действия се извършват поради факта, че е възможно да не се стигне до приемне на оздравителен план на "ПФК ЦСКА" АД, заради различни обективни юридически пречки и преклузивни процесуални срокове, а и марката ЦСКА не може да няма реална алтернатива за съществуването си до събранието на кредиторите на 20.07.2016г. при положение, че новият шампионат започва на 23.07.2016 г.

Освен това целият отбор и спортно-технически щаб на клуба следва да работят в спокойствие, а не с мисли за лицензи, оздравяване и фалити..."

адв. Радостин Василев

Това написа късно снощи, малко преди полунощ, адвокат Радостин Василев във фейсбук - от името на Гриша Ганчев. Юристът представляваше "Литекс" по делото срещу БФС в Лозана за изваждането на тима от "А" група. А от известно време реално се завърна в ЦСКА, където бе част от правния екип по времето на "Титан".

Това си е "ново 20" - Ганчев за първи път обявява, че има намерение да оздрави затъналия в дългове ПФК ЦСКА АД. Ловешкият бизнесмен досега заявяваше, че обявеното в несъстоятелност дружество няма бъдеще и търсеше други вратички. По-рано вчера Васил Божков декларира за пореден път, че има оздравителна стратегия за "червените" - в случай, че Гриша Ганчев откаже.

А Ганчев явно действа поне на два фронта за бъдещето на носителя на Купата на България. Ако въобще цели оздравяване, а това не е просто ход за печелене на време и залъгване на противника.

Също вчера стана ясно, че сложната трансформация по раждането на новия ПФК ЦСКА 1948 АД вече е в ход. Дружеството получи съдебна регистрация и бе вписано в Търговския регистър. След това изкупи "Чавдар" (Етрополе), от който тръгва началото. Сега в процес на изкупуване е "Литекс".

За "Чавдар" малко хора ги е грижа, въпреки че там има футболна академия, носеща името на Христо Стоичков. Изглежда обаче, че "Литекс" е вече в историята, ако се стигне дотам този нов ЦСКА да наследи още дишащия ЦСКА.

Много въпроси, много сложни схеми, много неясноти... Дано тази сага, продължаваща вече години, да е към края си.