Да, за същите стари люти чушлета става въпрос - Rеd Hot Chili Peppers като че все повече се огъват под тежестта на колосалната си слава. 

В навечерието на новия им албум светът е захласнат от двата им нови сингъла, а Антъни Кийдис пак влезе в клиника... Било грип. Дано.

През 2007 г. фронтменът попадна в новините с това, че предупреди известните личности да не се обръщат към клиники, за да решават проблемите си. И каза, че престоят за по няколко седмици на такива места станал толкова популярен за занаменитостите, като да отидеш на почивка в лъскавия курорт Сейнт Бартс.

Първо тази година излезе 5-минутната фънкария Dark Necessities. От нея лъха на кросоувър, на автентични RHCP-корени и на много, много джаз... Прекрасна песен! Ако още не сте я чули, не я пропускайте:

Междувременно Флий даде прискърбно интервю, в което нарече рока в сегашния му вид „мъртва форма в много отношения“.

МЪРТЪВ ЛИ Е РОКЪТ

Култовият басист, вдъхновител на хиляди млади музиканти, допълва с отчаяние:

„В днешно време решаваш, че искаш да си в рок банда и си викаш: „О, супер - да си намеря моден консултант, адвокат и мениджър и да видим какво можем да направим. Това е страхотна възможност за правене на пари, малкия…“

Само преди 48 часа Rеd Hot Chili Peppers представиха и титулната песен от предстоящия албум The Getaway. Новият диск излиза на 17 юни.

The Getaway е парче в средно темпо, започва с характерна китарна част, постепенно набира скорост, а изненадващо освен вокалите на Антъни Кийдис, чуваме и женски беквокали.

Ето и красноречивия припев в парчето:

Another lonely superstar

To get away inside your car

Take it much too far

Surrender to the brave inside

A lover that another tried

Take it, to my ride.

Продуцент на албума, който ще бъде издаден от Warner Bros, е Danger Mouse, а неговото влияние се усеща силно в парчетата. Прочутият продуцент на Radiohead Найджъл Гудрич е миксирал The Getaway, пише "Зи рок".

И не че на сегашния китарист Джош Клингхофър му има нещо... Но Rеd Hot Chili за мнозина имат само два типа периоди - с Джон Фрушанте или без Джон Фрушанте. С композиторския му талант, шантавата му китара и беквокали обикновено нещата в групата избухват.

Да си спомним последния (засега) от тези толкова хубави "с-Фрушанте" периоди.