Телата на 40 бебета тигърчета бяха намерени във фризер в будистки храм в Тайланд, съобщи Би Би Си. Полицаите се натъкнали на ужасяващата гледка след като започнали операция срещу монасите по обвинения в нелегален трафик с диви животни и насилие над животни.

Все пак разследващите са успели да спасят около 40 живи тигъра, натикани в малки клетки. Очевидно животните са били подготвени за продан.

Защо са били умъртвени тигърчетата не е известно. Може да е от някакво дивашко насилие или пък задушаване по време на транспортирането им, за да бъдат предложени на черния пазар.

Във фризера са били намерени части от тела и на други защитени от закона видове животни. Според Том Тейлър, представител на организацията Wildlife Friends Foundation, най-вероятно телцата на тигърчетата по някакъв начин представляват ценност за монасите и затова са били запазени. Но той не можа да обясни точно какво е накарало обитателите на храма да замразят бебетата. Една от версиите на разследващите е, че може би те ги използват и за някакъв вид жертвоприношение.

Черва на животни, мъртва свиня и други части на животни са били открити и в контейнер в двора на будистите.

Над 1000 души са участвали в операцията, започнала в понеделник.

Властите в Тайланд от години се борят срещу зверствата над животни на монасите в някои будистки храмове. Но ужасяващото насилие и черна търговия със забранени видове продължава. Обитателите на храмовете отричат да се занимават с трафик на животни или да упражняват насилие над тях.