Въпреки драстичното поскъпване на винетките, до 1 юни са продадени 100 000 повече стикера в сравнение с миналите години. С това се похвали министърката на регионалното развитие Лиляна Павлова в ефира на Нова Телевизия.

Тя изчисли, че става дума за 60 млн. лв. допълнителни приходи, с които ще се ремонтират пътища в Северозападна България. Там е приоритетът тази година, като са одобрени проекти за общо 200 млн. лева.

"С повечето приходи от винетки се надявам малко по малко да оправяме пътищата в страната. В началото на годината имаше сериозен спад в закупения брой винетки. През първите почивни дни през месец март бе първият пик", каза още Павлова.

От думите й не стана ясно при кой вид винетки има бум на потреблението.

Павлова обяви по кои от основните пътни артерии в страната ще има ремонти и къде това ще повлияе на движението. Според нея, най-бързо ще се минава по магистрала "Тракия", тъй като там се ремонтира само до моста на река Стряма (Пловдивско), което по нейни думи няма да затрудни движението.

Автомагистрала "Хемус" обаче ще се ремонтира на 4 места - на 41-ия километър, в тунелите "Витиня" и "Ечемишка", и на големия виадукт на "Елешница". На тези четири места колоните ще се събират в едно платно. Ремонтите ще продължат до края на годината.

Ремонтират се още пътят за Леденика, Белоградчишките скали, пътищата Стара Загора - Раднево, Търговище - Разград, Поморие - Ахелой.